woensdag 23 oktober 2024

Vandaag in de schijnwerpers (inclusief inkijkexemplaar) 'Buitengewoon briljante wezens', een roman geschreven door Shelby Van Pelt

 ‘Een hartverwarmende roman voor elke stemming’ 
The New York Times


Buitengewoon briljante wezens

Tova Sullivan werkt in de nachtploeg van het Sowell Bay Aquarium, waar ze de prullenbakken leegt en de vloeren dweilt. Haar man is een paar jaar geleden overleden en ruim dertig jaar eerder is hun zoon Erik op mysterieuze wijze verdwenen op een boot. Bezig blijven heeft haar altijd geholpen om met dat verlies om te gaan.

Op een avond maakt Tova kennis met Marcellus, een gigantische octopus die in het aquarium leeft. Hij is ongelofelijk slim en erg schuw. Tova had nooit verwacht dat ze hem te zien zou krijgen. Totdat ze een opmerkelijke vriendschap met Marcellus sluit.

Op onnavolgbare wijze ontdekt hij wat er gebeurd is op de avond dat Tova’s zoon verdween. Nu is het aan Marcellus om elke truc te gebruiken die zijn oude, ongewervelde lichaam kan bedenken om de waarheid aan Tova over te brengen, voordat het te laat is.


In de pers

‘Onverwacht gevoelige roman over hoe het voelt als liefde je wordt ontnomen, om die vervolgens op de meest onverwachte plekken terug te vinden. Memorabel en teder.’ 
The Washington Post

'De beste boeken over rouw vinden een manier om duisternis van verlies te verlichten, en Buitengewoon briljante wezens biedt hierin een masterclass.'  
Marie Claire

De auteur

Shelby Van Pelt is geboren en getogen in de Pacific Northwest, maar woont nu met haar man en kinderen in een buitenwijk van Chicago. Buitengewoon briljante wezens is haar debuutroman, die meteen een New York Times-bestseller werd en waarvan er inmiddels meer dan twee miljoen exemplaren zijn verkocht.

Buitengewoon briljante wezens koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens

Titel: Buitengewoon briljante wezens
Auteur: Shelby Van Pelt
Genre: vertaalde literaire roman
Uitgave: paperback, 384 pagina’s
Uitgever: Boekerij, Oktober 2024
ISBN: 9789049205294
ISBN: 9789402324716 (eBook)
NUR: 302
Originele titel: Remarkably Bright Creatures
Vertaald door: Sabine Mutsaers 


Met dank aan uitgever Boekerij voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Boekerij)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.