donderdag 24 oktober 2024

Vandaag in de schijnwerpers (inclusief inkijkexemplaar) 'De tweede helft van je leven' geschreven door Susan Smit

De kracht en wijsheid van de vrouw


De tweede helft van je leven  

“Voor wie klaar is om niet langer te geloven wat haar is wijsgemaakt.”

Vanaf je veertigste stap je in een volgend hoofdstuk. In De tweede helft van je leven nodigt Susan Smit je uit om de weerstand tegen ouder worden te laten varen. De tweede levenshelft wil je namelijk naar een bestaan leiden waarin je loslaat wat niet meer voor je werkt en de wereld brengt wat je ten diepste te bieden hebt.

Als het hoogste goed van ouder worden eruit bestaat om je leven te houden zoals het is en jezelf zoals je was - tegen de stroom van het leven in - mis je het hele punt. Deze nieuwe fase kan er een zijn van vreugde, vervulling en verdieping als je veranderingen aanvaardt. De tweede helft in een vrouwenleven gaat over oogsten: er valt een nieuw, grandioos avontuur te beleven.

Dit boek gaat over liefde, groei, heilige woede, de vrouwelijke band met de natuur en het mystieke, stilte en zusterschap, maar bovenal over samenvallen met jezelf. Kortom, over de kracht en wijsheid van de vrouw en wat dit voor de wereld kan betekenen.


De auteur 

Susan Smit (1974) groeide op in Noordwijk en werkte tien jaar als fotomodel in binnen- en buitenland. Op haar zesentwintigste studeerde ze af in Culturele Studies, met als hoofdvak Nederlandse Taal- en Letterkunde, aan de Universiteit van Amsterdam.
Susan is schrijfster en columniste van Happinez
Ze debuteerde in 2001 met Heks en heeft inmiddels vele boeken op haar naam staan, zoals de bestsellers Gisèle, Tropenbruid en De wijsheid van de heks. Met haar roman De heks van Limbricht werd ze genomineerd voor de NS Publieksprijs. Dit voorjaar publiceerde ze Alles wat beweegt, een historische roman over Isadora Duncan.

Neem ook een kijkje op haar website.

De tweede helft van je leven koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:
bol.

Boekgegevens

Titel: De tweede helft van je leven 
Auteur: Susan Smit
Genre: literaire non-fictie, gezondheid 
Uitgave: paperback, 288 pagina’s
Uitgever: Lebowski Publishers, oktober 2024
ISBN: 9789048873845
ISBN: 9789048873852 (eBook)
NUR: 320


Met dank aan Lebowski Publishers voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Lebowski Publishers)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.