maandag 7 oktober 2024

Vandaag in de schijnwerpers 'Het Vicarius Genootschap', het derde deel in de Jim Matteos-reeks geschreven door Era Richmen.

Zelfs de Dood kan zijn zucht naar absolute wereldheerschappij niet stuiten


Het Vicarius Genootschap
 Een Jim Matteos-thriller

Meer dood dan levend wordt geheim agent Jim Matteos opgepikt uit zee door een voorbijkomende zeilster. Zij vertelt hem over een mysterieus genootschap dat een nieuwe wereldorde wil creëren.

In opdracht van Julia Davenport, de kersverse president van Amerika, probeert Jim door te dringen tot de organisatie die zichzelf als plaatsvervanger van de goddelijke macht ziet, maar zijn zoektocht lijkt niets op te leveren doordat het Vicarius Genootschap nauwelijks naar buiten treedt. Wanneer Jim onverwachts oog in oog komt te staan met de leider van het genootschap, staat alles wat hij zich herinnert van zijn verleden op zijn kop. 
Slaagt Jim er desondanks in het genootschap een halt toe te roepen? En was zijn redding uit zee wel zo toevallig?

De auteur

Eric Bakker, schrijvend onder het pseudoniem Era Richmen, is geboren in Amsterdam. Na het gymnasium te hebben afgerond, is hij een loopbaan in de vastgoedsector gestart waar hij verschillende management- en directieposities bij gerenommeerde (internationale) organisaties heeft bekleed. In deze sector is hij met zijn eigen onderneming nog steeds actief. Lees meer op zijn auteurspagina of op www.erarichmen.nl.

Eric schenkt de royalty’s van elk verkocht exemplaar volledig aan Stichting Dream4Kids en Stichting AYA Jong & Kanker Foundation.

Bekijk hier de boektrailer op YouTube.

INKIJKEXEMPLAAR



De Saraceense samenzwering (1)
Als blijkt dat er splijtstofstaven uit de kerncentrale van Iran zijn ontvreemd, bereiden de geheime diensten van Israël en Amerika zich voor op het ergste. Om de vermiste splijtstofstaven te achterhalen, wordt Jim Matteos van het Special Activities Center van de CIA eropuit gestuurd. Terwijl Jim in Teheran een ontmoeting heeft met een mysterieuze vrouw die over belangrijke informatie zegt te beschikken, vinden er wereldwijd aanslagen plaats. De verantwoordelijkheid hiervoor wordt niet opgeëist, wel worden er cryptische aanwijzingen gevonden. Is er een nieuwe aanslag gepland waarbij de splijtstofstaven worden ingezet, en waar? Weet Jim de staven op tijd te achterhalen en escalatie te voorkomen?

Wanneer de beruchte drugshandelaar Jorge Herreira uit de zwaarbewaakte San Quentin State Prison in San Francisco ontsnapt, komt er een abrupt eind aan het verlof van geheim agent Jim Matteos. Herreira houdt Amerika verantwoordelijk voor zijn gevangenschap en dreigt wraak te nemen. Hij waarschuwt hen zich voor te bereiden op ontelbare slachtoffers. Jim weet zich aan te sluiten bij handlangers van Herreira en probeert via diens rechterhand achter zijn snode plan te komen voordat hij deze ten uitvoering kan brengen. Dit brengt hem niet alleen dichter bij de drugshandelaar, maar ook bij een tragische gebeurtenis uit zijn eigen verleden.

Het Vicarius Genootschap (3)
Meer dood dan levend wordt geheim agent Jim Matteos opgepikt uit zee door een voorbijkomende zeilster. Na zijn redding gaat hij aan het werk als veiligheidsadviseur van Julia Davenport, de kersverse president van Amerika, en komt hij op het spoor van een mysterieus genootschap. Jim probeert door te dringen tot de organisatie die zichzelf als plaatsvervanger van de goddelijke macht ziet, maar zijn zoektocht lijkt niets op te leveren doordat het Vicarius Genootschap nauwelijks naar buiten treedt. Wanneer Jim onverwachts oog in oog komt te staan met de leider van het genootschap, staat alles wat hij zich herinnert van zijn verleden op zijn kop. Slaagt Jim er desondanks in het genootschap een halt toe te roepen? En was zijn redding uit zee wel zo toevallig?

Eerder las ik van Era Richmen: De Paarse Engel.

Het Vicarius Genootschap koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens

Titel: Het Vicarius Genootschap
Serie: Jim Matteos (3)
Auteur: Era Richmen
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 315 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Neckar, oktober 2024
ISBN: 9789493192928
ISBN: 9789493192973 (eBook)

NB  Deel 1 ‘De Saraceense samenzwering’ en deel 2 ‘De Paarse Engel’  verschijnen dezelfde dag als herziene uitgave.


Met dank aan Uitgeverij Neckar voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Neckar)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.