woensdag 16 oktober 2024

Ik genoot van 'Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes – 100 bijzondere Nederlandse vrouwen'



Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 
–  100 bijzondere Nederlandse vrouwen

Een ode aan Nederlandse heldinnen. 
Een boek vol inspiratie voor iedereen die zijn eigen dromen volgt

Achterflap

Na het succes van de eerste twee delen van Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes, die wereldwijd zijn gelezen door bijna vijf miljoen mensen en zijn vertaald in 49 talen, gaat het avontuur verder in Nederland. ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes – 100 bijzondere Nederlandse vrouwen’ gaat over de levens van buitengewone Nederlandse vrouwen van toen en nu. Vrouwen die hun eigen pad kiezen en hindernissen overwinnen, als schrijver, bergbeklimmer, arts, wetenschapper, politicus of activist. Van Frieda Belinfante tot Karin Amatmoekrim en van Harriette Verwey tot Jacoba van Beieren. 

Mijn mening

'Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes – 100 bijzondere Nederlandse vrouwen' is meer dan alleen een verzameling verhalen. Het is een inspirerend boek dat de levens van buitengewone Nederlandse vrouwen belicht, van bekende namen als Frieda Belinfante tot minder bekende maar even indrukwekkende figuren.

Onder elk verhaal staat wie het verhaal geschreven heeft en de geboorte- en sterfdatum (indien bekend) van de hoofdpersoon in dat verhaal.

Wat dit boek zo bijzonder maakt, is de diversiteit aan vrouwen die aan bod komen. Van schrijvers en bergbeklimmers tot wetenschappers en activisten, het laat zien dat er talloze manieren zijn om je stempel op de wereld te drukken. Door de verhalen van deze sterke vrouwen worden jonge lezers aangemoedigd om hun eigen dromen na te jagen en te geloven in hun eigen kunnen.

Aan alle rebelse meisjes ter wereld:

“Leer van het verleden

en als je twijfelt,
onthoud dan

de toekomst maak je zelf”

Het boek is een schatkamer vol inspirerende verhalen over vrouwen die grenzen verlegden. Er komen vrouwen uit alle lagen van de maatschappij aan bod, met verschillende achtergronden en beroepen.
Bovendien leer je veel over de geschiedenis van Nederland en de rol die vrouwen daarin hebben gespeeld.

“Er was eens een meisje dat al haar tijd buiten doorbracht, altijd in beweging. Zeilen, surfen en wakeboarden op de Loosdrechtse Plassen in de zomer, en in de winter glijden door de sneeuw van verre bergen. Zelfs toen Bibian oud genoeg was om naar de universiteit te gaan, bleven de bergen haar roepen. Ze leerde snowboarden en was verkocht. De witte wereld, de snelheid en de adrenaline: in de sneeuw was ze vrij.”

Lees meer over Bibian Mentel en andere kanjers in dit boek.

Voor in het boek staat een duidelijke inhoudsopgave op alfabet waardoor het opzoeken naar de naam van de hoofdpersoon een stuk gemakkelijker is gemaakt. Achter in het boek staat een overzicht van de illustratoren en van de schrijvers die bijgedragen hebben aan het tot stand komen van dit juweeltje. Bovendien is er nog ruimte vrij gehouden om je eigen verhaal te schrijven.

De samenwerking tussen 48 illustratoren en 16 schrijvers van Nederlandse bodem heeft geresulteerd in een visueel aantrekkelijk boek dat zowel jong als oud aanspreekt. De levendige illustraties brengen de verhalen tot leven en maken het boek nog boeiender.
Zowel kinderen als volwassenen kunnen genieten van deze verhalen.

Kortom, 'Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes – 100 bijzondere Nederlandse vrouwen' is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in sterke vrouwen, geschiedenis en persoonlijke ontwikkeling. Het is een boek dat je aanmoedigt om je eigen pad te volgen en je dromen waar te maken.

Ik heb enorm genoten van dit prachtige boek.



Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes – 100 bijzondere Nederlandse vrouwen koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens

Titel: Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes – 100 bijzondere Nederlandse vrouwen
Auteur(s): 16 schrijvers van Nederlandse bodem
Illustratoren: 48 illustratoren
Genre: kinderboeken, diversen
Uitgave: hardcover met leeslint, 212 pagina’s
Uitgever: Rose Stories, maart 2021
ISBN: 9789083063638
NUR: 270


Met dank aan De Vrije Uitgevers voor het toezenden van een exemplaar.
(bron info: De Vrije Uitgevers)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.