dinsdag 15 oktober 2024

Lees hier mijn recensie (inclusief inkijkexemplaar) van 'De Eindman' geschreven door Henriëtte Hemmink

 


De Eindman

Ook in de liefde gaat het om het maken van keuzes. 
Weten we dan ook of we de juiste gemaakt hebben?

Henriëtte Hemmink weet opnieuw de lezer te pakken met haar nieuwste roman, 'De Eindman'. Het verhaal van Vera, een journaliste die tijdens haar ochtendwandelingen verstrikt raakt in een web van mysterie en verlangen, is een meesterlijk staaltje van spanning opbouwen. Vera is sinds moeder van twee kinderen die inmiddels niet meer thuis wonen en sinds twee jaar weduwe. Huug was haar grote liefde... 

“Ze was zich bewust wat er zich in haar leven afspeelde, behalve die terugkerende droom die ze niet begreep of nauwelijks een droom te noemen was. Het was een soort van pop-up of breaking news flits, die zich vooral manifesteerde wanneer ze bijna sliep. Dan was er opeens die hese stem uit het duistere niets die ze niet kon verstaan.”

De beschrijving op de achterflap belooft een verhaal over liefde en dat is het zeker, maar dan wel in een heel bijzondere vorm. De ontmoeting met de mysterieuze man op het pad langs het meer is niet zomaar een toevallige gebeurtenis. Ze noemt hem ‘de Meerman’. Hij stelt zich later aan haar voor als ‘Gijs’.
Het is een katalysator voor een reeks gebeurtenissen die Vera's leven op zijn kop zet. De vraag of ze een nieuwe liefde wil wordt steeds dringender, terwijl de schaduwen van de man steeds langer lijken te worden.

De berichten van tussen Vera en haar vriendin Mia staan in cursief en lopen dwars door het hele verhaal. Ook de mails van anderen, haar herinneringen en gesprekken uit haar verleden staan in cursief gedrukt en waardoor je steeds meer over de achtergronden van de personages te weten komt.

Hemmink weet de lezer vanaf de eerste pagina te boeien met haar vlotte schrijfstijl en zorgvuldig opgebouwde verhaal. De personages zijn geloofwaardig en complex, en de setting draagt bij aan de sfeer van onheil die over het verhaal hangt. De auteur speelt vakkundig met de verwachtingen van de lezer en zorgt voor een aantal onverwachte wendingen die het verhaal nog spannender maken.

“Toen hij haar in een auto zag stappen, draaide hij zich abrupt om en maakte zich haastig uit de voeten. 
Ze mocht hem niet zien!
Een minuut later passeerde ze hem rakelings met haar auto. Hij wierp een schuwe blik opzij en zag haar mond bewegen.
Telefoneerde ze?
In een flits zag hij dat ze met een hand het ritme van een liedje op het stuur tikte. Ze zong met de radio mee.
Het was haar onverwachtse vrolijkheid die zijn woede in hem deed oplaaien.
‘Wacht maar’, fluisterde hij. ‘Wacht maar…’ ”

Naast het spannende plot, raakt Hemmink ook aan diepere thema's zoals liefde, vertrouwen en de keuzes die we maken in het leven. De vraag hoeveel mensen bereid zijn om voor echte liefde te kiezen, is een universeel thema dat bij veel lezers zal resoneren.
Van een van de personages is de naam heel lang onbekend gelaten voor de lezers. Dat maakt alles nog een stukje spannender.

'De Eindman' is een boek wat je niet snel vergeet. Het is een psychologische thriller die je aan het denken zet over de complexiteit van menselijke relaties en wat wraakgevoelens tot gevolg kunnen hebben. Als je van spannende verhalen houdt met een vleugje romantiek, dan is dit boek zeker een aanrader.
Henriëtte Hemmink bewijst opnieuw waarom ze een van de meest succesvolle schrijvers van Nederland is.



De auteur

Henriëtte Hemmink (1957) is een succesvol schrijver van meer dan 150 romans en jeugdboeken. Van haar populaire boeken zijn bijna 1.000.000 boeken verkocht. Ze heeft een aansprekende, filmische stijl en haar verhalen zijn zorgvuldig opgebouwd. De personages in haar boeken worden geconfronteerd met de dilemma’s van het leven: liefde, dood, jaloezie, kwetsbaarheid, verraad, afgewezen worden en dit verpakt ze in spannende verhalen met onverwachte wendingen en afloop. Henriëtte Hemmink verstaat de kunst van het weglaten en juist daarom maken haar verhalen diepe indruk.

Eerder las ik van deze auteur: De Eindvrouw .

De Eindman koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens

Titel: De Eindman
Auteur: Henriëtte Hemmink
Genre: roman
Uitgave: paperback, 489 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, augustus 2024
ISBN: 9789464872149
ISBN: 9798227929266 (eBook)
NUR: 301
thema: thriller/spannende fictie


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info Uitgeverij Aspekt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.