woensdag 16 maart 2016

'De aard van jouw beestje' geschreven door Marc Stijfs en Jos Crijns
De aard van jouw beestje
Waarom het doorbreken van gewoontegedrag tot betere resultaten leidt

Wat heb je als professional of organisatie nodig om succes te kunnen hebben? In de eerste plaats zelfinzicht. Als je de ware aard van je beestje kent, wordt het bijvoorbeeld veel gemakkelijker om je gedrag af te stemmen op een werk- of andere situatie die daar echt om vraagt. Maar je moet dan ook de ander begrijpen, weten hoe de beestjes om je heen in elkaar zitten.

Want waarom kun je met de ene persoon lezen en schrijven en gaan van een ander je nekharen recht overeind staan? Als je vervolgens anders denkt en vooral anders doet, ben je definitief op weg. Wij weten het zeker: dit boek maakt een completer en succesvoller mens van je.

Over de auteur(s):
Sinds 1998 is Marc Stijfs actief in de werving- & selectiebranche en vanuit verschillende directie- en salesfuncties steeds nieuwsgierig gebleven naar de oorsprong van het menselijk handelen. Waarom doen mensen de dingen die ze doen, en waarom op een voor hen typerende manier?

Op basis van deze interesse heeft hij, samen met Jos Crijns, eind 2015 zijn eerste managementboek geschreven met als titel: 'De aard van jouw beestje' en begin 2013 een nieuw bedrijf opgericht: MyDrives MyHabits. Daarbij brengt de persoonlijkheidsanalyse MyDrives de onderliggende drijfveren van mensen helder in kaart.

MyHabits doorbreekt vervolgens vaste gewoonten en reikt praktische hulpmiddelen aan om jezelf en de mensen om je heen beter te begrijpen en te waarderen. Daarnaast leren deelnemers aan MyDrives MyHabits hoe hun individuele gedrag beter aansluit op dat van een ander. Met als overkoepelend resultaat dat de onderlinge communicatie effectiever wordt en relaties aan kracht winnen.

Marc Stijfs heeft een website op http://www.mydrivesmyhabits.com

Lees mijn recensie op: Management-boekblog

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Managementboek.nl
bol.com
Ako.nl
Bruna.nl
ECI.nl

Boekgegevens:
Titel: De aard van jouw beestje
Auteur(s): Marc Stijfs – Jos Crijns
Genre: management algemeen
Uitgave: hardcover, 208 pagina's
Uitgever: Brizzr BV, 2015
ISBN: 978 90 82436 70 9
NUR: 801

Fotografie:
Andrea Beckers (omslag)
Shutterstock (binnenwerk)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.