dinsdag 1 maart 2016

'Amalia, Amalia' van Willy & Steven BogaertsAmalia, Amalia

Wanneer succesauteur Larsson terugkeert naar Götshammer stoten graafmachines op een schedel die te maken heeft met het geheim dat de inwoners van de kleine kustplaats al veertig jaar met zich meedragen. Daardoor zullen ongetwijfeld oude wonden opengereten worden. Iedereen kijkt afwachtend toe, maar probeert zich zo ver mogelijk uit het verhaal te houden.

De oudere inwoners, aangevoerd door de barmeid en zelfverklaarde grande dame Benedikt Hedlund, vermoeden dat Larsson als knaap indertijd getuige van een vreselijke voorval moet geweest zijn, maar angstvallig zijn mond hield. Ze vrezen dat zijn terugkeer om inspiratie voor een nieuw boek op te doen een drogreden is en dat hij het overschaduwde verleden komt uitklaren om rekeningen te vereffenen.

Of heeft zijn terugkeer toch alleen te maken met Amalia, het meisje dat op zijn veertiende de hartstocht in hem wakker gemaakt heeft en al die jaren geen dag uit zijn hoofd is geweest?

Dit boek kreeg ik een tijdje geleden toegestuurd.
Omdat ik De koninklijke minnaar gelezen had van Willy Bogaerts, was ik zeker benieuwd naar dit boek.
De tekst op de achterflap sprak me aan en ik was benieuwd naar deze misdaadroman.
Helaas heeft dit boek mij niet kunnen boeien. Het was niet echt spannend, zoals ik wel verwacht had na het lezen van de flaptekst.

Het verhaal is vrijwel zonder acties en de dialogen bestaan voor een groot gedeelte uit herhaling;
'Voor geld wellicht'.
'Geld?'
en
'De gokker heeft niet de minste kans als de duivel de kaarten schudt…'
'De Duivel?'
'Degene die de kaarten schudt.'
Een langdradig verhaal met veel raadselachtige en verwarrende verwijzingen zonder echt spannend te zijn. Fantasie is zeker aanwezig, maar de uitwerking had stukken beter gekund. Hier is ruimte voor verbetering.
Ik heb het boek opnieuw gelezen en ook deze tweede keer was mijn ervaring niet anders.

De auteurs:

(foto: achterflap)

Willy studeerde af als Handels- en bedrijfseconomisch ingenieur aan de KU Leuven, nadat hij eerst op het Leuvense Sint-Pieterscollege school liep. Ook hij heeft roots in Leuven. Naast ooit parttime docent 'Financiële Economie' was Willy kaderlid in een Belgische grootbank, uiteindelijk ook in de Communicatie als Public Relations en later ook klantenrelaties. Willy's hobby's zijn o.a. de literatuur, maar ook auto's, architectuur en wandelen & fietsen. Reeds in de studententijd schreef hij cursiefjes, maar ook ganse kortverhalen voor dag- en weekbladen…
In de zomer van 2015 publiceert Willy Bogaerts De koninklijke minnaar, zijn eerste boek waarin hij de realiteit van een spraakmakend gerechtelijk onderzoek mengt met fictieve actie.

Willy en Steven Bogaerts schreven samen de opgemerkte thrillers Femmes fatales, Dodelijke begeerte, Pervers, Het intieme verlangen, Amnesia en Het escortmeisje. Ze kiezen dan steeds voor Leuven als het fascinerende decor voor hun misdaadromans.

Steven studeerde af als wetenschapper aan de KU Leuven. Niet toevallig dus dat Leuven zo centraal staat in de boeken van het schrijversduo 'Bogaerts'. Steven werkt bij een Belgische grootbank, waar the cutting edge van het Internet zijn speelterrein is. Steven houdt zich in zijn vrije tijd graag bezig met websites knutselen, AR.Drone 2.0-vliegen, film, geocaching & citytrips/reizen. Qua schrijven houdt Steven van continuïteit, het tech-thrillergenre, waar gerust een mysterieus tintje aan mag zitten…

Een interview met het schrijversduo in Leuven Actueel.
Een kijkje op hun website: Willy & Steven Bogaerts.

Amalia, Amalia werd op locatie geschreven in het Hoge Noorden. Op maat voor de liefhebbers van Henning Mankell en Hakan Nesser. Willy en Steven Bogaerts - vader en zoon - schreven samen acht misdaadromans rond de eigenzinnige commissaris Bottu. Na Willy’s recente soloproject Mijn koninklijke minnaar, een boek over het klimongeval van Albert 1 dat in de kijker liep, verrassen de twee nu met een Scandinavische thriller. (info: achterflap)

Boekgegevens:
Titel: Amalia, Amalia
Auteur(s): Willy Bogaerts, Steven Bogaerts
Genre: misdaadroman
Uitgave: paperback, 350 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Houtekiet, 16 oktober 2015
Uitgeverij Houtekiet is onderdeel Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep BV
ISBN: 978 90 89244 11 6
ISBN: 978 90 89244 35 2 (e-book)

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Houtekiet

4 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ik heb het boek twee keer gelezen, om zeker te zijn van mijn leeservaring.

      Verwijderen
  2. Ik ben nu wel nieuwsgierig geworden naar het boek! Ik houd er wel van als er een beetje mysterie in boeken zit en als er geheimen worden onthuld

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.