woensdag 16 maart 2016

Vandaag ontvangen: 'Het Nassau-geheim' geschreven door Gregg Loomis
Het Nassau-geheim

In de Britse kolonie de Bahama's vond in juli 1943 zo’n sensationele moord plaats dat die tijdelijk de Tweede Wereldoorlog van de voorpagina's verdrong. Sir Harry Oakes, een steenrijke zakenman, werd vermoord aangetroffen op zijn landgoed. De hertog en hertogin van Windsor behoorden tot zijn vriendenkring. De hertog, voormalig koning van Engeland, en zijn gescheiden Amerikaanse vrouw, Wallace Warfield Simpson, voor wie hij de troon had opgegeven, waren tijdens de oorlog naar de afgelegen kolonie gestuurd. Het was bij de Britse regeringsinstanties welbekend dat ze sympathieën koesterden voor de nazi's.

De moord is tot op de dag van vandaag onopgelost gebleven. Werd de moord misschien gepleegd omdat sir Harry Oakes de hertogin ervan verdacht vriendschappelijke banden te onderhouden met een nazispion? Het feit dat de hertog als gouverneur-generaal de leiding nam van het onderzoek was er bijna een garantie voor dat de zaak onprofessioneel zou worden aangepakt. Maar wie was de moordenaar en wat was het motief dan geweest? Wilde de hertogin er soms voor zorgen dat haar echtgenoot de koninklijke status terugkreeg waar hij volgens haar recht op had, en wilde ze zo graag een einde maken aan hun ellendige ballingschap dat ze haar toevlucht zocht tot verraad, ja zelfs tot moord?

Zeventig jaar na het delict raakt Lang Reilly verstrikt in een strijd om nieuw opgedoken bewijsmateriaal dat uiteindelijk een geheim blootlegt: een radicaal koningsgezind genootschap dat bereid is tot het uiterste te gaan om de Kroon niet in verlegenheid te brengen, zowel in het verleden als in het heden. Lang moet voor zijn speurwerk de Atlantische Oceaan oversteken, waar hij met gevaar voor eigen leven het geheim van Nassau ontrafelt.

De auteur:
(foto: website Gregg Looomis)

Gregg Loomis heeft gewerkt als piloot bij de commerciële luchtvaart, als autocoureur en als een in commerciële procesvoering gespecialiseerd advocaat. Hij is de auteur van de Jason Peters- en Lang Reilly-series. Het Nassau-geheim is het achtste boek in de Lang Reilly-serie.

Koop dit boek bij uw lokale boekhandel of via:
bol.com
Ako.nl
Bruna.nl
ECI.nl

Boekgegevens:
Titel: Het Nassau-geheim
Auteur: Gregg Loomis
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 288 pagina’s
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V., maart 2016
ISBN: 978 90 45209 85 2
ISBN: 978 90 45211 25 1 (e-book)
NUR: 332

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.