donderdag 17 maart 2016

'Evian Willow en de vloek van de vuurdraak' geschreven door Lydia van Houten
Evian Willow en vloek van de vuurdraak

Elena en William reizen voor hun vakantie naar het Caribische eiland Istreria waar ze al eerder geweest zijn. Wanneer ze daar zijn blijkt er veel veranderd te zijn. De mensen maken meer ruzie, zien er ook wat anders uit en het lijkt alsof ze nergens meer iets om geven. Elena en William merken dat niet iedereen blij is hen terug te zien. Al snel blijkt dat er wel een heel vreemd virus heerst onder de bewoners en ook William wordt besmet. Deze uitbraak werd voorspeld in een profetie van de vuurdraak. 

Als Elena op onderzoek gaat om een oplossing te zoeken komt ze de maker van het eiland, Felice tegen. Van haar krijgt Elena te horen dat ze de vuurdraak in geen geval mag wekken omdat dan het eiland, daarna de wereld en tenslotte het heelal zullen verdwijnen.
Zo staat het in de profetie beschreven.
Samen met haar nieuw vrienden verlaat ze het eiland. Onderweg blijkt echter dat er een verstekeling meevaart. Is het toeval dat deze kleine jongen het teken van III in zijn nek draagt?
Een gevecht tegen de tijd begint...

'Evian Willow en de vloek van de vuurdraak' is een vervolg op de serie 'Teken van drie' en een mogelijke start voor een nieuwe serie met Evian Willow. Mijn advies is om eerst de serie 'Teken van drie' te lezen, zodat je weet wat de auteur bedoelt bij de verwijzingen naar gebeurtenissen of personages in deze serie.
Dat neemt niet weg dat 'Evian Willow en de vloek van de vuurdraak' een leuk boek is, met een goed verhaal. Geheimzinnig en avontuurlijk met leuke dialogen tussen de meest onwaarschijnlijke personages.
Een goed geschreven spannend fantasy-verhaal voor lezers met de leeftijd van 12 jaar en ouder.


De auteur:


Lydia van Houten-Albadoro (1972) werd in het AMC ziekenhuis geboren en groeide op in Amsterdam. Toen ze veertien werd verhuisde ze met haar familie mee naar Arnhem. Waar ze bleef tot ze samen ging wonen. Op haar zesentwintigste verhuisde ze naar Westervoort, waar ze nog steeds woont.
Lydia studeerde talen: Engels , Duits, Frans, Italiaans en Spaans, studeerde vervolgens midden management bij Schoevers.
Daarna werkte ze als secretaresse voor een internationaal bedrijf.
Lees verder op haar website. 

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Evian Willow en de vloek van de vuurdraak
Auteur: Lydia van Houten
Genre: Young Adult, Fantasy15+
Uitgave: paperback, 282 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Kabook, november 2015
ISBN: 978 90 82415 29 2
ISBN: 978 94 02141 38 2 (e-book)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.