vrijdag 25 maart 2016

Binnenkort lees je hier nog meer over. De debuutroman van Nadine Barosso: 'Ego'
Ego – Geluk kan niet groeien in de schaduw van verlangen

‘Maak me gelukkig, vervul me, bescherm me, vertel me wie ik ben,’ zegt het ego tegen de wereld.

Hoofdpersoon Olivia is, getriggerd door een persoonlijk verlies, van mening dat de mensheid in sneltreinvaart de verkeerde kant op raast. Nog
meer richt zij zich op die kant in haar eigen wezen die gevoelig is voor verleiding en genotzucht en een onbevredigende hang heeft naar acceptatie.
Ze besluit de strijd met het ego aan te gaan maar verleiding, in de vorm van haar aantrekkelijke werkgever, gooit roet in het eten. Hij zet het leven van Olivia op zijn kop.

Haar ontdekkingsreis versmelt met een fysieke reis door o.a. Zuid-Europa, iets dat haar nog verder verwijdert van haar veilige leven met haar echtgenoot.

De confrontatie met zichzelf en het leven, in de vorm van lustmoorden
die haar lijken te achtervolgen, haar afwijkende seksuele behoeften en de
staat van de wereld in de zomer van 2014, zorgen ervoor dat de rauwe menselijkheid haar spirituele zoektocht bijna laat verdampen. Bijna…

‘Op de bodem van beproeving groeit geluk.’ (info: website auteur)

De auteur:
(foto: website NadineBarroso.com)

Nadine Barroso (1981) is getrouwd en vanaf de zomer van 2016 moeder van drie zonen. Ze studeerde Engelse Taal en Cultuur in Leiden en deed een Lerarenopleiding in geboorteplaats Rotterdam en Groot-Brittannië. Ook woonde ze een aantal jaar in Moskou. Ze verwerkt graag ideeën over de maatschappij, ouderschap en spiritualiteit in haar schrijven.

Boekgegevens:
Titel: Ego
Auteur: Nadine Barroso
Genre: roman
Uitgave: paperback, 236 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V., februari 2016
ISBN: 978 94 61538 92 5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.