zondag 20 maart 2016

'Moderne romantiek' van Aziz Ansari - Een onderzoek naar de wereld van het daten
Moderne romantiek
Een onderzoek naar de wereld van het daten

Aziz Ansari, comedian en acteur, heeft met hulp van socioloog Eric Klinenberg uitgebreid onderzoek gedaan naar de liefde. Het resultaat lees je in 'Moderne romantiek'

Als je op zoek bent naar liefde, dan is het aanbod geen probleem: we hebben 24 uur per dag een bar in onze broekzak zitten. We beschikken over meer romantische opties dan ooit eerder in de menselijke geschiedenis. Waarom zijn zo veel mensen dan toch gefrustreerd?
Een paar decennia geleden zocht je gewoon een fatsoenlijk iemand die bij je in de buurt woonde en als je zeker wist dat de ander geen seriemoordenaar was, trouwde je en kreeg je snel je eerste kind – dit allemaal rond je vierentwintigste. Vandaag de dag trouwen mensen later dan ooit en besteden ze jaren van hun leven aan een zoektocht naar de perfecte partner.

Dit boek gaat over de oneindige keuzes waar we mee te maken krijgen als we op zoek zijn naar een relatie. Kunnen we er wel mee omgaan of is het beter dat maar helemaal achterweg te laten?
In dit humoristische boek, met duidelijk een wetenschappelijke ondergrond kan het niet anders dan een heleboel opsteken en ondertussen kunnen lachen om de anekdotes en herinneringen.
We reizen met Ansari en Klinenberg mee naar Tokio, Parijs, Doha, Buenos Aires en diverse Amerikaanse steden om mee te genieten van het resultaat van hun honderden interviews. (En er bovendien wat van op te steken natuurlijk)
Een vermakelijk boek over daten in deze supersnelle en ó zo nauwkeurige internetwereld van vandaag en over hoe het vroeger was.

Koop dit boek bij bij uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Moderne romantiek
Auteur: Aziz Ansari
Genre: non-fictie vrije tijd/algemeen
Uitgave: paperback, 288 pagina's
Uitgever: Meulenhoff Boekerij bv, 4 februari 2016
ISBN: 978 90 22576 28 1
ISBN: 978 94 02305 78 4 (e-book)
NUR: 400

Oorspronkelijke titel: Modern Romance
Vertaling: Theo van der Ster

2 opmerkingen:

  1. Dit boek staat ook nog op mijn TBR-stapel. Er zit ook wel waarheid achter, denk ik. Mijn grootouders hebben elkaar leren kennen op de kermis in hun dorp. Vriendinnen van mij hebben hun vriend via Tinder leren kennen. Tijden veranderen!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.