donderdag 24 maart 2016

'Seks in de straat' geschreven door Anita KnoopsSeks in de straat

Zijn we niet allemaal weleens nieuwsgierig naar wat er zich afspeelt achter de gesloten deuren van de buren? 

In het eerste hoofdstuk maken we kennis met de vriendinnen Susan, Anita en Jeannette. Samen zitten ze in de tuin van Anita en genieten van het voorjaarszonnetje onder het genot van een glaasje wijn. Anita schrijft columns. Ze wil de erotische verhalen die ze te horen krijgen in boekvorm uit laten geven. Ook haar vriendinnen denken dat het zeker spannend zal worden.
Ze voelen de zon, ruiken de naderende zomer en willen alles weten van elkaar weten; hoe staat het met de liefde, de seks of met scheiding? Veel witte wijn maakt de tongen los en ook de buurtbewoners van de Beukenlaan worden onder de loep genomen door de vriendinnen. 

Alle details komen aan de orde, niets wordt achterwege gelaten in hun gesprekken, hoe pijnlijk of ontroerend het ook is! Ook de erotische kanten worden belicht, soms grappig maar vooral steeds op een geloofwaardige manier beschreven zodat je deze andere personages tot leven ziet komen.
In de hoofdstukken met als titel de namen van de drie vriendinnen wordt de naam genoemd van iemand anders waarvan een van hen iets gehoord of gezien heeft. Dit personage is in het volgende hoofdstuk het onderwerp en je leest over zijn of haar belevenissen.

Door de hoofdstukken op deze manier aan de lezer te presenteren heeft de auteur gerealiseerd dat je graag verder wilt lezen, omdat je weet niet wat je in het volgende hoofdstuk voorgeschoteld zult krijgen. Is het spannend, ontroerend, erotisch of vermakelijk?

Dit is een heerlijk boek om zelf totaal onschuldig een paar uurtjes te genieten van roddel van de bovenste plank. Maar er komen ook hartverscheurende onderwerpen aan de orde, zoals het gedwongen afscheid van elkaar moeten nemen door de dood of het verlaten worden door een partner op een moment dat je het niet verwacht had. 

Laat je meenemen aan de hand van De Drie Grande Dames van de Beukenlaan en kijk binnen in hun leven en het leven van hun buurtgenoten.

Over de auteur:
Anita Knoops is het pseudoniem dat Verena Germeraad (Sittard, 1973) heeft gebruikt voor dit boek.
Lees ook dit leuke stuk  op haar blog over de research voor dit boek. #aanrader
Kijk op haar website  om te zien wat haar nog meer bezig houdt.

Boekgegevens: 
Titel: Seks in de straat
Auteur: Anita Knoops
Genre: korte verhalen, erotiek
Uitgave: paperback, 194 pagina's
Uitgever: Brave New Books, 
ISBN: 978 94 02140 50 7

Bestel dit boek bij bol.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.