maandag 19 februari 2018

Binnenkort verwacht, maar nu al te reserveren: 'Sjeng van Dalsum – Nagelaten werk samengesteld door Joke Pallada'Sjeng van Dalsum
Nagelaten werk samengesteld door Joke Pallada

Titel: Sjeng van Dalsum
Nagelaten werk samengesteld voor Joke Pallada
Uitgave: paperback (full color), 70 pagina’s
Uitgever: BestelMijnBoek, wordt verwacht 10 maart 2018 
Genre: kunstbiografie
ISBN: 978 94 62470 87 3
NUR: 640, 641

Kunstbiografie met nagelaten werk van Sjeng van Dalsum, samengesteld door Joke Pallada

Jean Paul Louis Emanuel (Sjeng) van Dalsum werd geboren in Amsterdam op 6 maart 1943 en vertrok al snel daarna met zijn ouders naar Limburg, waar ze ondergedoken zaten. Sjeng kreeg zijn opleiding o.a. aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam en aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. 

Hij was een bevlogen kunstenaar en vond zijn onderwerpen overal; hij tekende en schilderde landschappen, stadsgezichten, portretten, naakten en
stillevens. Toen hij (min of meer noodgedwongen) stopte als kunstschilder en ging studeren, was hij pas vijfendertig en nog volop bezig een eigen stijl te ontwikkelen. Maar uit zijn nagelaten werk spreekt grote begaafdheid. Hij was in staat om zijn onderwerpen, soms in enkele streken en wat kleur, treffend neer te zetten.

Van 2 maart tot en met 28 april is er in de vitrines van het Gemeentehuis en de bibliotheek van Noordwijkerhout een selectie te zien uit de nagelaten kunstwerken van Sjeng van Dalsum.


Joke Pallada begon haar carrière als lerares Nederlandse taal- en letterkunde en schoolde zich later om tot GZ-psycholoog. Zij stond mede aan de wieg van de websites die Sjeng maakte over zijn vader, Albert van Dalsum, en zijn tante, Ro Mogendorff.
Sinds Sjengs dood beheert zij de nalatenschap van de familie en wijdt
zij zich aan het ontsluiten van Sjengs eigen kunstzinnige erfenis.

De presentatie van dit bijzondere boek zal plaatsvinden op zaterdag 10 maart 2018 van 16:00 tot 18:00 uur in de 
Bibliotheek Bollenstreek/Noordwijkerhout, Herenweg 2,
2211 CC Noordwijkerhout

Sjeng van Dalsum – Nagelaten werk samengesteld door Joke Pallada
kunt u reserveren bij: 
Dit boek verschijnt in maart 2018. U kunt nu alvast bestellen met voorverkoop-korting, maar het zal dus pas later uitgeleverd worden. (bron: BestelMijnBoek)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.