woensdag 14 februari 2018

Binnenkort verwacht: 'Mijn reis met Gobi', geschreven door Dion Leonard

Het waargebeurde verhaal van een klein hondje en een lange tocht door de woestijn

Mijn reis met Gobi

Boekgegevens
Titel: Mijn reis met Gobi
Auteur: Dion Leonard
Genre: non-fictie
Uitgave: paperback met fotokatern, 256 pagina’s
Uitgever: HarperCollins Holland, verwacht 20 februari 2018
ISBN: 978 94 02701 02 9
ISBN: 978 94 02755 20 6 (eBook)
NUR: 402
Oorspronkelijke titel: Finding Gobi
Vertaling: Linda Jansen

Hoe een man een zwerfhondje redde. Of redde het hondje de man? 

Dion Leonard, een bekende Australische ultramarathonloper, nam deel aan een van de zwaarste wedstrijden ooit - tweehonderdvijftig kilometer door de Gobiwoestijn - toen hij een zwerfhondje zag. Het hondje rende met hem mee, en ze bleek een enorme doorzetter te zijn: ze hield het maar liefst de halve tocht vol. 

Leonard, die zich normaal gesproken uitsluitend met winnen bezighield, merkte dat zijn houding veranderde. Niet alles draaide meer om hem en de wedstrijd: de zorg voor het zwervertje werd ook belangrijk voor hem. Ter plekke besloot hij Gobi, zoals hij het hondje noemde, mee naar huis te nemen. Een beslissing die zijn leven veranderde. 

In Mijn reis met Gobi vertelt Leonard over zijn moeilijke jeugd, over zijn fascinatie voor extreme sporten en over wat zijn vriendschap met Gobi voor hem betekent. 

Dit ontroerende verhaal gaat over hoop en veerkracht, en het bewijst dat honden en mensen echt elkaars beste vrienden kunnen zijn.


De auteur:
(foto: The Times)

Dion Leonard is Australiër en hij woont in Edinburgh, Schotland. Hij is nu tweeënveertig jaar. Dion heeft niet alleen deelgenomen aan, maar ook gefinisht in een paar van de zwaarste ultramarathons ter wereld, waaronder de veeleisende Marokkaans Sahara, de 250 kilometer tellende Marathon des Sables (twee keer) en 250 kilometer door de Zuid-Afrikaanse Kalahariwoestijn (eveneens twee keer).
Dions laatste race door de Gobiwoestijn in China pakte heel bijzonder uit: hij raakte verslingerd aan een zwerfhondje (dat later Gobi is gedoopt) dat hem de hele week volgde en dat hun beider levens voorgoed veranderde.
(bron: HarperCollins Holland)

Mijn reis met Gobi reserveert u bij uw lokale boekhandel of bij:


Met dank aan HarperCollins Holland voor het toezenden van het leesexemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.