donderdag 1 februari 2018

In de schijnwerpers: 'Wat als alles een complot is?', geschreven door Erwin TroostWat als alles een complot is?

Boekgegevens
Titel: Wat als alles een complot is?
Auteur: Erwin Troost
Genre: literaire fictie 
Uitgave: paperback, 290 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij ASPEKT, januari 2018
ISBN: 978 94 63383 09 7
NUR: 300

Toen je geboren werd had je geen geloof, culturele achtergrond, kennis of taal. Je kroop naakt in het rond en dat deed je niets. Er was geen plaats voor schaamte. De bomen en bloemen herkende je niet, maar de kleuren waren mooi. En zo groeide je op en leerde van je buren, familie en kennissen. 
Er volgden andere kinderen die je leuk ging vinden, je bent vijf jaar oud en gaat naar school. Je leert je creatieve brein ontwikkelen. Dan ben je zeven en krijg je jou eerste boeken met informatie, religie en dan verandert jou leven, maar als je in een ander dorp, stad of land was geboren dan had je een ander boek gelezen. Je geloof, informatie en taal zou anders zijn geweest. 
Kijk naar jouw buurman, dit boek naast een ander boek in de kast en hoe groot het verschil is. En stel jezelf de vraag: wat is er dan eigenlijk waar in mijn leven?

De auteur: 
(foto: Miranda Smeets)

Erwin Troost (Eindhoven, 1972) is schrijver en dichter. In 1994 wint hij de prijs voor 'beste performance dichter' in de Effenaar en op 23-jarige leeftijd is hij te zien in de documentaire van Yoy over 'Dichters op straat'. In 2008 verschijnt hij voor het laatst in de media bij 'Café de Liefde' (VPRO) om zich daarna jarenlang te wijden aan zijn debuutroman De zoektocht naar mijn ongelijk.

Credo: 'Het leven is als neuspeuteren. You'll never know what you're gonna get'

Wat als alles een complot is? koop je bij de lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.