maandag 5 februari 2018

In de schijnwerpers: 'Het meesterwerk', geschreven door Geir Tangen

Een ode aan de Scandinavische thriller


Het meesterwerk

Boekgegevens
Titel: Het meesterwerk
Auteur: Geir Tangen
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 397 pagina’s
Uitgever: The House of Books, februari 2018
ISBN: 978 90 44351 20 0
ISBN: 978 90 44351 21 7 (e-book)
NUR: 332
Oorspronkelijke titel: Maestro
Vertaald door: Hanneke Wijte

Journalist Viljar Ravn Gudmundsson ontvangt een mail van iemand die aankondigt als scherprechter het leven van een vrouw op zal eisen. Als de vrouw de volgende dag vermoord wordt aangetroffen, realiseert Viljar zich dat het bloedserieus was. Zeker als hij na door de politie ondervraagd te zijn weer een aankondiging ontvangt. 
Inspecteur Lotte Skeisvoll moet op jacht naar een achteloze seriemoordenaar die eropuit lijkt de politie te willen tergen. Maar is hij wel zo achteloos?

De auteur:
(foto: © Jørn H.Moen)

Geir Tangen is met meer dan 170.000 lezers de populairste crimeblogger en -recensent van Noorwegen. Het meesterwerk is zijn thrillerdebuut, dat hij begin 2016 in eigen beheer uitgaf. Maar na een maand kreeg hij een contract aangeboden door Gyldendaal, een van Noorwegens meest prestigieuze uitgevers, en sindsdien maakt hij ook internationaal faam. 
Het boek zal in zo’n 20 landen verschijnen.

Het meesterwerk koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Met dank aan The House of Books voor het recensie-exemplaar.

2 opmerkingen:

  1. Tja, die Skandinaven weten hoe een thriller op te bouwen. Ook hun films en tv-series mogen gezien worden. Ben een grote fan van Skandinavische literatuur.
    Mooie en interessante blog !

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.