dinsdag 20 februari 2018

Ik las: 'Het Cassandra-effect', geschreven door Wendy Walker

Er speelt altijd meer in een familie dan je van buitenaf ziet… 

Het Cassandra-effect

Boekgegevens
Titel: Het Cassandra-effect
Auteur: Wendy Walker
Genre: psychologische thriller
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: HarperCollins Holland, 24 oktober 2017
ISBN: 978 94 02700 38 1
ISBN: 978 04 02753 80 6 (eBook)
NUR: 305
Oorspronkelijke titel: Emma in the Night
Vertaald door: Anne Livestro

De zusjes Tanner zijn verdwenen. Emma's auto wordt gevonden, maar van haar en Cass ontbreekt elk spoor. Drie jaar later staat Cass ineens weer bij haar moeder en stiefvader op de stoep. Ze was ontvoerd, vertelt ze, en
gevangen gehouden op een eiland. Terwijl ze haar verhaal doet aan forensisch psychiater Abby Winter, onthult ze ook veel over haar leven voor de verdwijning. Een leven met een narcistische moeder, een maniakale stiefvader en een manipulatieve zus. Of is Cass juist degene die manipuleert?

Mijn mening:
Dit is een verhaal waarvan je zult houden of juist niet. De auteur speelt een spel met de lezer; je kunt je vooroordelen laten spreken of wachten tot je de laatste bladzijde gelezen heb. Deze psychologische thriller bracht mijn nieuwsgierigheid tot het kookpunt; ik kon niet geloven wat ik las.
Totdat ik me bedacht dat er écht mensen bestaan die zijn zoals een van de personages beschreven wordt. Ik ken er zelfs een in mijn naaste omgeving en ben van haar manipulaties nog steeds onder de indruk en blijf me verbazen over het feit dat iedereen haar gelooft.

Lees in ‘Het Cassandra-effect’ mee met de gedachten van Cassandra, die Cass genoemd wordt door haar omgeving. Als jong meisje verdwijnt Cass samen met haar zus spoorloos. Wanneer ze na drie jaar weer alleen opduikt bij haar moeder is de verbazing groot; waar is ze al die tijd geweest en waar is haar zus gebleven?
Cass vertelt wat haar overkomen is maar wordt niet door iedereen gelooft.
Ze wordt zelfs beschreven als psychisch gestoord, maar is ze dat ook echt?
Ook haar eigen familie is hierin verdeeld; haar moeder en haar broer die elders woont zijn twee heel verschillende personen met verschillende meningen. Broers en zussen kunnen een heel hechte band hebben, maar ze kunnen elkaar ook breken.
De karakters zijn goed beschreven en groeien tijdens het lezen als personage, zodat ze meer tot leven lijken te komen en je na gaat denken over je eventuele ervaringen met dit soort geraffineerde spelletjes van bekenden. 

De twijfel van de lezer wordt aangewakkerd door het hele verhaal heen, maar de puzzelstukken vallen op het eind op hun plaats. De geheimen van de diverse personages worden onthuld en de ware gevoelens komen naar boven. Het was een genot te lezen hoe de auteur dit einde bewerkstelligd heeft.

De auteur:
(foto credits: Bill Miles)

Wendy Walker is advocaat, gespecialiseerd in familierecht. Haar
jarenlange ervaring met disfunctionele families geeft haar verhalen een
geweldige authenticiteit.
Nu is ze fulltime schrijver en woont ze in Connecticut.

Het Cassandra-effect koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Met dank aan HarperCollins Holland voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.