donderdag 1 februari 2018

Ik las: 'Koffertje open, koffertje dicht!', geschreven door en illustraties van Ruth WielockxKoffertje open, koffertje dicht!

Boekgegevens
Titel: Koffertje open, koffertje dicht!
Auteur en illustrator: Ruth Wielockx
Genre: kinderboeken, vanaf 3 jaar
Uitgave: hardcover met flapjes, 
Uitgever: Clavis Uitgeverij, december 2017
ISBN: 978 90 44830 58 3
NUR: 273

Paard, Poes en Varkentje hebben elk een eigen koffertje.
Er is een grote koffer met gekleurde sterren, een roze koffer met witte bloemen en er is ook een heel klein koffertje. 
Welke koffer is van wie? En wat zit erin?
Wat doen de dieren met al die spullen?
Ontdek het onder de flapjes!

Mijn mening:
Een vrolijk prentenboek met leuke dieren en kleurrijke koffertjes waarvan een afbeelding laat zien wie van de dieren bij dat koffertje hoort. Er zijn meer dieren te vinden in dit boek dan op de cover vermeld staan. Dat maakt ook het leuk om te zoeken.

In de koffers zitten spullen die je kunt zien door het flapje voorzichtig weg te flappen. Wat zo leuk is in dit prentenboek is dat de nieuwsgierigheid van de kijkertjes geprikkeld wordt, maar er is ook een mooie kans om de taalvaardigheid te verhogen door het laten benoemen van de spullen die in de koffer zitten. 
Een uitgesproken kans om logeren, hobby’s, talenten, verrassing en beroepen te bespreken.

Koffertje open, koffertje dicht! is door de afbeeldingen en de vrolijke kleuren een uitnodigend prentenboek geworden, voor zowel diegene die het boek vast heeft als voor de kijker.
Dit boek is geschikt voor oudere peuters en kleuters van ongeveer drie jaar.

De auteur:

Wie had gedacht dat Ruth Wielockx (Mol, 1971) ooit kinderboeken zou gaan maken? Zij zelf alvast zeker niet! Ze studeerde Voedings- en dieetleer aan de Universiteit van Leuven en Southampton. Ze behaalde ook haar lerarendiploma en gaf een tijdlang les. Toen ze in 2000 een jaar in Amerika verbleef voor het werk van haar echtgenoot, ging ze op zoek naar een bezigheid om de tijd in te vullen. Dit voerde haar naar de plaatselijke academie waar ze een aquarelcursus volgde. Hier ontdekte Ruth dat ze met veel plezier tekent. Dit inzicht in combinatie met het feit dat ze altijd al van boeken hield, leidde ertoe dat ze ging nadenken over haar eerste, eigen kinderboek. Als je ziet hoeveel prentenboeken Ruth inmiddels op haar naam heeft staan, is het bijna niet te geloven dat na die cursus in Amerika nog jaren van twijfel voorbijgingen, voordat ze echt achter haar werk ging staan en ze kon uitgroeien tot de bevlogen en succesvolle kinderboekenauteur en –illustratrice die ze nu is.
(bron: auteurspagina Clavis)
Neem ook een kijkje op de mooie website van Ruth Wielockx.

Koffertje open, koffertje dicht! koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Met dank aan Uitgeverij Clavis voor het recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.