donderdag 18 september 2014

Ik las: 'De Monogram Moorden' geschreven door Sophie Hannah. Een ode aan Agatha Christie!De Monogram Moorden

De titel van de nieuwe Agatha Christie is wereldwijd bekendgemaakt: The Monogram Murders!
In mei is de titel bekendgemaakt van de nieuwe Agatha Christie die wereldwijd op 8 september aanstaande is verschenen: 'The Monogram Murders'. Het nieuwe Hercule Poirot mysterie zal voor de Nederlandstalige markt 'De Monogram Moorden' gaan heten.

'De Monogram Moorden' speelt zich af in 1929. Poirots rustige avondmaal in een Londens etablissement wordt verstoord als een opgejaagde, jonge vrouw hem toevertrouwt dat iemand op het punt staat haar te vermoorden. Ze is doodsbang, maar zegt dat het recht zal zegevieren als ze dood is, en ze smeekt Poirot geen onderzoek te verrichten in het geval van haar dood.

Later die nacht worden drie mensen dood aangetroffen in een fancy Londens hotel. De moordenaar heeft drie sinistere aanwijzingen achtergelaten, een bij elk lichaam. Al snel is Hercule Poirot verwikkeld in de zaak en terwijl hij alles op alles zet om de bizarre stukjes van de puzzel in elkaar te zetten, maakt de moordenaar zich klaar om weer toe te slaan...

Een detective die je moet lezen als je Agatha Christie-fan bent! In heel veel beschrijvingen zijn de bekende Poirot-kenmerken terug te vinden. Dit samen met de aanwezige humor en een spannend plot is het een knap verhaal geworden.
Op het eind wordt alles tot in detail uitgelegd door Poirot, de onovertroffen detective!

Catchwood, Poirots politievriend van Scotland Yard zoals hij zichzelf beschrijft, doet heel erg denken aan Hastings. De trouwe steun en toeverlaat van de Poirot uit de Agatha Christie-boeken. Ietwat langzaam van begrip, maar slaat de spijker meestal op de kop met zijn uitspraken. Vaak achteraf pas als zodanig herkend door hemzelf. Poirot wijst hem er steeds weer op.

Het is geen werk van Agatha Christie, maar dat wist ik al. Toch: in het begin moest ik daar aan wennen, ook aan het gebruik van sommige woorden die de Poirot van Agatha Christie niet in de mond genomen zou hebben. Wanneer hij over iemand van het vrouwelijk geslacht spreekt, bijvoorbeeld. Of wanneer hij een dame een leugenaar noemt, terwijl het onderzoek nog loopt. Je gaat vergelijken, maar dat moet je niet doen! Het zijn tenslotte twee verschillende auteurs.
Maar eenmaal daar aan gewend, las ik het boek vlot uit. 

Na deze opmerkingen gemaakt te hebben, denk ik dat Sophie Hannah een ware ode geschreven heeft aan Agatha Christie met dit boek De Monogram Moorden. Ik heb het als dusdanig graag gelezen. 
Een goede detective, zonder meer!

Ik waardeer dit boek met 4/5 sterren ****

Over de auteur:

Sophie Hannah (1972) is een Engelse bestseller-auteur van romans, thrillers, kinderboeken en poëzie. Haar boeken worden uitgegeven in 27 landen en werden bekroond met onder andere de Crime Thriller of the Year Award en de Specsavers National Book Award. Sophie Hannah woont met haar man en twee kinderen in Cambridge.

Middels een YouTube video op www.agathachristie.com onthult Sophie Hannah persoonlijk de titel en vertelt de fans en pers over dit bijzondere project.
Klik op onderstaande link voor het filmpje: http://www.agathachristie.com/christies-work/stories/the-monogram-murders/541

Auteur: Sophie Hannah
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Mistral
ISBN: 978 90 48822 05 8

Ook als Ebook verkrijgbaar.

Koop dit boek via je lokale boekhandel of via
Bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.