zaterdag 15 juni 2019

Een dochter zoekt de daders van de aanslag op haar vader. Een zoon is wanhopig nadat de kist van zijn overleden moeder verdwenen is. Wat hebben verdwenen virussen uit een geheim Russisch laboratorium en een ex-KGB-generaal ermee te maken?Afgelopen mei deed ik via de nieuwsbrief van Thrillerboek.nl mee aan een prijsvraag over Systema: de nieuwste thriller van Simon de Waal.
Vanmorgen viel mijn gewonnen exemplaar op de mat, waarvoor mijn hartelijke dank aan Wim Krings!
Systema

Na de val van het communisme vluchtten eind jaren tachtig veel wetenschappers van het geheime Russische laboratorium Vector, waar dodelijke virussen werden ontwikkeld, naar het Westen. Als dertig jaar later een van hen wordt vergiftigd in Edinburgh, gaat zijn dochter Sookie achter de daders aan. 
Tegelijkertijd ontdekt Alex in Amsterdam dat de kist van zijn moeder uit het gezamenlijke graf van zijn ouders is verdwenen. Heeft het Russische verleden van zijn vader er iets mee te maken? Iemand lijkt op jacht naar de gevluchte wetenschappers en de virussen die ze meesmokkelden. 
Maar waarom? Zowel Sookie als Alex begint een koortsachtige zoektocht, die gevaarlijker zal blijken dan ze dachten.


De auteur: 

Simon de Waal (1961) is auteur, scenarist, regisseur en rechercheur zware misdaad. Hij schreef de thrillers Cops Vs. Killer (nominatie Gouden Strop) en Pentito (winnaar Diamanten Kogel, nominatie Gouden Strop). 
In 2009, startte hij met Appie Baantjer de succesvolle De Waal & Baantjer-reeks. Daarnaast won hij een Gouden Kalf voor het scenario van Lek, een van de beste Nederlandse misdaadfilms aller tijden. 
In 2016 schreef hij Vector, het geschenk van de Spannende Boeken Weken, en Nemesis dat ook werd genomineerd voor de Diamanten Kogel en de Gouden Strop.

Systema koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: Systema
Auteur: Simon de Waal
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 256 pagina's
Uitgever: Lebowski Publishers, juni 2019
ISBN: 978 90 48840 00 7
ISBN: 978 90 48840 01 4 (eBook)
NUR: 305


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.