woensdag 26 juni 2019

Ik las: 'Een wreed voorjaar' geschreven door Lilian Schneider

Moord in Appingedam


Een wreed voorjaar

Wanneer bedrijfsrechercheur Lena Schier op een ochtend tijdens het hardlopen het lijk van haar onenightstand Aref aantreft op de vloer van de muziekkoepel achter de kerk in Appingedam, wordt haar rustige leven wreed verstoord. Ze weet niet eens zijn achternaam. Al snel wordt duidelijk dat Aref door een misdrijf om het leven is gekomen.

Niet veel later wordt Lena door haar zus Sara gevraagd om te helpen bij het zoeken naar Fee, een goede vriendin die is vermist. Er zijn meerdere aanknopingspunten: welke rol speelt Fee’s psycholoog Joost Bergman? Hoe betrouwbaar is haar buurman en tevens goede vriend Luuk? En wat heeft zakenman Jan-Willem Wolderingh te verbergen? Hebben deze mensen misschien ook iets te maken met de moord op Aref?

Lena duikt in de zaak en ontdekt dat zij allen iets te verbergen hebben en dat de dader wellicht dichter bij huis moet worden gezocht dan men denkt.

Lilian Schneider presenteert deze twee zaken aan de lezer; ze hebben ogenschijnlijk niets met elkaar te maken. 
De wisselende verhaallijnen van de hoofdpersonen Lena, Joost, Fee en Luuk zorgen er voor dat je als lezer uitkijkt naar het volgende stukje over deze hoofdpersoon. De spanningsboog wordt groter op deze manier.

Door de prettige schrijfstijl: niet te lange zinnen en geen moeilijke woorden, leest deze thriller lekker vlot.
De hoofdpersonen worden uiteindelijk goed uitgediept, met uitzondering van Lena. En het blijft spannend door een paar verrassingen. Ik was heel  blij voor Lena dat ze haar hond George bij zich had in Appingedam.
Bij haar personage blijven nog wat vragen open staan. Hoe zal het verder gaan tussen Lena en Matt? Blijft Lena in Appingedam of trekt de hoofdstad toch nog en zal ze haar eigen onderzoeksbureau gaan starten?

Dit verhaal over wat alcoholmisbruik met een mens kan doen, over machtsmisbruik en verkeerde loyaliteit heb ik graag gelezen. Ik hoop op een spoedig vervolg op 'Een wreed voorjaar'.De auteur:

Lilian Schneider (Groningen, 1965)

´Als ik niet schrijf, dan denk ik aan schrijven, het stopt nooit in mijn 
hoofd´

"Studeerde Informatiedienstverlening en Management
Werkte bij een bank en daarna vol passie bij verschillende openbare bibliotheken in Groningen en Zaanstad. Laatste functie: Specialist Cultuur.

Gevoelig, nieuwsgierig,ambitieus en leergierig
Alleslezer
Jack Russel
Liefhebster van Scandinavische thrillers
Zingt bij popkoor Mixed Melody
Mensenmens
Koffieleut
Zus, echtgenote, stiefmoeder, vriendin"

bron infowebsite Lilian.

In 2014 schreef Lilian de thriller Aquamarijn. 

Een wreed voorjaar koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Een wreed voorjaar
Auteur: Lilian Schneider
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 232 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Passage, september 2018
ISBN: 978 90 54523 58 1
NUR: 332


Met dank aan Uitgeverij Passage voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.