donderdag 20 juni 2019

Ik las: IK-KEES, geschreven door Kees van den Hombergh

Leer- en werkboek: in 7 stappen op zoek naar jouw authentieke IK


IK-KEES
Weet wat je wilt en maak er iets van!

Vanuit dit inzicht leef ik mijn leven. Zelfreflectie maakte me bewust van mijn dromen en doelen. Op zoek naar mijn drijfveren en dromen ontwikkelde ik inzicht en gevoel voor het onbewuste van mensen en organisaties. Hierbij spelen emoties, drijfveren en fantasieën dé hoofdrol. Via ZEN-meditatie, bedrijfsopstellingen en energetisch coachen heb ik me gespecialiseerd in de ontwikkeling van mensen en organisaties.

In dit boek nodig ik lezers uit om te reflecteren op hun leven. Via het ‘persoonlijk verdienmodel’ kom je in contact met je potentieel. Je krijgt inzicht in hetgeen jij wilt en hoe er iets van te maken.

Het boek IK-KEES is zowel voor pubers als voor volwassenen een spiegel om te komen bij je authentieke IK! Het is mijn leven dat ik blootleg. Het verhaal is doorleefd en was al geschreven voordat het aan dit boek werd toevertrouwd.

Kees van den Hombergh
(bron info: achterflap) 

Mijn mening:

De ondertitel sprak me direct aan: 'Weet wat je wilt en maak er iets van!'
In dit leer- en werkboek wordt de lezer in zeven stappen uitgenodigd om op zoek te gaan naar zijn of haar authentieke IK.

Voor in het boek staat een inhoudsopgave van de hoofdstukken, gevolgd door een overzicht van de oefeningen.
In de inleiding vertelt Kees over zijn leven en het tot stand komen van dit boek. Door het hele boek staan op die bepaalde plaats heel toepasselijke quotes van onder andere Pema Chödrön, een boeddhistische non die oosterse kennis bespreekbaar probeert te maken in het westen.

"Pas wanneer we onze eigen duisternis goed kennen, kunnen we er zijn in de duisternis van anderen."

Er is aandacht voor levensfases en drijfveren in het leven en hoe belangrijk deze zijn.

"Als ik alles nog eens over kon doen, dan..."

Ga aan de slag met CSI! Nee, niet de Amerikaanse tv-serie maar Career Story Interview wat bestaat uit een set van vijf vragen en opdrachten.
Kees van den Hombergh vertelt in IK-KEES hoe de kracht van meditatie hem ondersteund heeft om steeds dichter bij zichzelf te komen.

Een boek dat enorme indruk op de auteur heeft gemaakt is 'De Alchemist' van Paulo Coelho.

"Elk mens is ertoe voorbestemd om een schat te vinden. Maar alleen hij die de stam van zijn hart volgt, zal daadwerkelijk schatten vinden." - Paulo Coelho.

De auteur sluit het boek af met de stelling dat door met de zeven stappen van dit boek aan de slag te gaan, je jouw verborgen schat, jouw potentieel vanzelf tegenkomt.

"Het vergt grote moed om je bewust te worden van jouw droom, het vraagt een kleine actie om deze te beleven. Jouw geluk vraagt om in actie te komen, leef je droom!"

Achter in het boek staan tenslotte nog een overzichtelijke boekenlijst en een lijst van geraadpleegde websites.
Ik heb IK-KEES graag gelezen.


De auteur over zichzelf:

Die 'IK' is Kees van den Hombergh, geboren in Tegelen (1963). Twintig jaar geleden startte ik MANKIND Mens & Organisatie. Op zoek naar mijn drijfveren en dromen ontwikkelde ik inzicht en gevoel voor het onderbewuste van mensen en organisaties. Hierbij spelen emoties, drijfveren en fantasieën dé hoofdrol.
Lees meer over Kees op zijn auteurspagina bij Uitgeverij aquaZZ.
Neem ook een kijkje op zijn mooie website.

IK-KEES koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: IK-KEES
Auteur: Kees van den Hombergh
Genre: mens en maatschappij, oosterse religies
Uitgave: paperback, 182 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij aquaZZ, november 2017
ISBN: 9789078459699
NUR: 740, 718


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.