donderdag 5 januari 2017

'De HuisMeester'- Bureau MaRiT, geschreven door Esther Vermeulen

'Spannende detectivereeks met een vleugje romantiek'

De HuisMeester

Marit Johansen, privédetective en eigenaar van detectivebureau Bureau MaRiT op het Noordereiland in Rotterdam, zit dringend op een opdracht te wachten. Het is al weer een tijdje geleden dat ze een klus hebben gekregen. Ze wordt benaderd door Marc en Elsa Horn uit Barendrecht. Hun zoon wordt al sinds het weekend vermist en ze zijn ten einde raad. Het contact met hun 18-jarige zoon loopt nogal moeizaam, ze zijn altijd druk met hun werk en Mat is zoals veel anderen van zijn leeftijd met heel andere dingen bezig. In zijn geval is het gamen zijn grootste vriend.

De politie wordt pas na vierentwintig uur  ingeschakeld omdat hij als volwassene bestempeld wordt. Maar Bureau MaRiT blijft ook op de zaak zitten. Bij gebrek aan aanknopingspunten, ziet Marit zich gedwongen de hulp in te schakelen van iemand die een dubieuze rol in haar verleden heeft gespeeld. Dat heeft een grotere impact op haar dan ze had kunnen vermoeden. 
'Even liet ze alles op zich inwerken. Op een moment als dit besefte ze hoe rijk haar leven eigenlijk was. Zelfs de traumatische herinneringen uit haar verleden had ze weten om te buien tot een positieve ervaring.'

Het spel dat Mat op het moment van verdwijning speelde heeft de naam De HuisMeester. Dit spel is zo indringend dat de spelers nauwelijks tijd nemen om te eten of slapen en dat heeft ook gevolgen voor hun gemoedstoestand. Het veelvuldig voorkomen van extreem geweld heeft een negatieve invloed op de spelers en dat werkt door in hun leven. 

Deze spannende detective is met recht een onderdeel uit de 'Spannende detectivereeks met een vleugje romantiek' omdat ook hier de romantiek niet ontbreekt. In de vorm van de verhouding met Jack en met Dix. Allebei mannen waar de hoofdpersoon gek op is, maar elk op een andere manier.

De delen uit de reeks  'Bureau MaRiT zijn losstaand te lezen. Deze keer een heel actueel thema: gameverslavingen. Behalve het boek is er ook een bijzondere app: download de gratis izi-TRAVEL-app op je telefoon en maak een mooie wandeling over het Noordereiland. Je loopt langs de oevers van de Maas en ontdekt het detectivebureau MaRiT.

Ook nu weer heb ik werkelijk kunnen genieten van dit verhaal. Niet zo spannend dat je er niet van kunt slapen, maar wel spannend genoeg om lekker door te kunnen lezen in dit meeslepend verhaal met Marit Johansen in de hoofdrol.  

De auteur:
(foto: website Bureau MaRiT)

Al haar hele leven heeft Esther Vermeulen een voorliefde voor detectiveverhalen. Ze studeerde economie aan de HES in Rotterdam en werkt bij een IT-bedrijf, maar haar grote passie is het schrijven van spannende verhalen. In haar vrije tijd praat Esther met rechercheurs van verschillende vakgebieden en doet ze research naar politiezaken. Al haar boeken spelen zich deels af in haar geboorteplaats Rotterdam en omgeving.
(bron: Veltman Uitgevers)Koop De HuisMeester bij uw lokale boekhandel of via:
bol.com
Ako.nl
Bruna.nl
ECI.nl
Libris.nl

Boekgegevens:
Titel: De HuisMeester
Auteur: Esther Vermeulen
Genre: detective
Uitgave: paperback, 256 pagina's
Uitgever: Veltman Uitgevers, september 2016
ISBN: 978 90 48314 00 3
ISBN: 978 90 48314 08 9 (E-book)


2 opmerkingen:

  1. Ik had nog nooit van Esther Vermeulen gehoord, maar elke auteur die foto's samen met zijn of haar kat neemt, is het waard gelezen te worden.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.