woensdag 26 oktober 2016

'De zwarte weduwe', geschreven door Esther Vermeulen

'Spannende detectivereeks met een vleugje romantiek' - op de cover

De zwarte weduwe

Deze goed gekozen cover zorgt meteen voor kippenvel en de paperback met flappen en mooie uitvoering zorgen voor extra genot tijdens het lezen. 

De proloog laat je verbijsterd achter; heeft ze dan helemaal niets gemerkt vroeg ik me af aan het eind? 

In dit tweede boek in deze detectiveserie maak je kennis met Marit Johansen die ongeveer een half jaar geleden besloot haar detectivebureau MaRiT op te zetten. Verklaring van de naam: Mysterie & antwoorden, Relatie & info-Team. Marit is gek op mysteries…
Het bedrijf had een veelbelovende start, maar nu blijven de opdrachten uit.

In 'De zwarte weduwe' krijgt Marit te maken met maar liefst drie zaken, die haar aandacht opeisen.
Jack Stevens, een collega-privédetective die er goed uitziet en bovendien nogal zeker van zichzelf is en zijn eigen plan trekt, biedt haar een zaak aan waarin ze samen met hem als echtpaar undercover moet. Dat vergt veel van haar. Niet alleen haar geduld wordt op de proef gesteld, maar ook haar gevoelens voor Jack!

Een moeder benadert haar voor de verdwijning van haar zoon. Ook deze opdracht neemt Marit aan; het is zaak dat hij zo snel mogelijk gevonden wordt, omdat zijn vader in het ziekenhuis ligt naar aanleiding van een hartaanval. Tijd is hier kostbaar.

Dan is er de zaak van 'De zwarte weduwe', hetzelfde als de titel. Hiervoor wordt ze benaderd door Dix Boels van de Rotterdamse recherche en haar voormalig collega. Hij is een van haar beste vrienden, maar hij zou dat graag in iets romantischer zien veranderen. Marit weet dat, maar houdt het bij de vrijdagontmoetingen waarbij ze elkaar vertellen wat hen op dat moment bezighoudt. Dix heeft graag de hulp van Marit in haar hoedanigheid als psychologe om een verdachte te doorgronden.

Het zijn drie zaken, die op haar bordje liggen. Een van de zaken wordt vrij snel naar alle tevredenheid opgelost; niet in het minst door haar manier om zich in te leven in de gevoelens en gebruiken van andere mensen.
De andere twee zaken wegen een stuk zwaarder.
En op een gegeven moment vloeien ze zelfs even samen.

Knap gedaan door de auteur. Doordat de personages duidelijk beschreven zijn is het geen enkel probleem voor de lezer om alles wat gebeurt in het verhaal goed te volgen.
'De zwarte weduwe' is geen thriller maar een spannende detective. De spanning is vanaf het begin aanwezig en sluimert door het hele verhaal. Vermeulen heeft ook de spanning die Marit voelt goed beschreven.
'Ze ademde de avondlucht diep in en bleef versuft staan om bij te komen van de schrik. Haar hart bonkte in haar keel, ze vreesde dat het geluid ervan door de geïsoleerde muren heen te horen zou zijn. Ze was zo verdiept geweest in haar bizarre vondst, dat ze alle besef voor tijd verloren had. Wat nu?'

In dit boek zijn drie interessante zaken geaccepteerd door Bureau MaRiT, maar met name de zaak van 'De zwarte weduwe' is zeker goed genoeg als één eigen verhaal in een boek. 

De auteur:
(foto: website Marit)

Esther Danielle (ED Vermeulen) Vermeulen studeerde economie op de HES in Rotterdam, heeft een gezin en werkt parttime bij een IT-bedrijf. Haar detectiveromans spelen zich vaak af in de omgeving van Rotterdam, haar geboorteplaats.
Esther Vermeulen haar interesse in detectives ontstond al toen ze klein was. Haar vader was politieagent en hoewel hij geen spannende moorden oploste, werd haar belangstelling wel daardoor gewekt. “Ik las alles wat los en vast zat en vooral Sherlock Holms kreeg mijn aandacht.”
Alles begon met www.kindopvoeden.nl over de 'opvoedperikelen' van haar eigen ''Thomas'. Hierdoor aangestoken begon ze korte artikelen te schrijven en volgde de kinderboekenreeks 'Thomas', een drietal spannende kinderverhalen met geretoucheerde foto's over een ondernemend jongetje van acht. Daarna konden de korte verhalen niet uitblijven. Het werden er twee: Een kerstverhaal van Thomas en een korte detective, toen had ik pas echt de smaak te pakken....
Detectivebureau Bureau MaRiT van de eigenzinnige Marit Johansen werd geboren en wel op het Noordereiland in Rotterdam.
In 2011 schreef ze haar thrillerdebuut Bureau MaRiT, het eerste deel van een serie spannende detectiveromans met privédetective Marit Johansen als hoofdpersonage.


Koop 'De zwarte weduwe' via uw lokale boekhandel of via:
Veltman Uitgevers B.V.
bol.com
Bruna.nl
Ako.nl
ECI.nl

Boekgegevens:
Titel: De zwarte weduwe
Auteur: Esther Vermeulen
Genre: detective, spanning
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Veltman Uitgevers BV, mei 2016
ISBN: 978 90 48312 94 8
NUR: 331

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.