donderdag 9 maart 2023

In de brievenbus: 'Kom erbij, in mijn wei!' geschreven door Vera de Backker en Rob Buiter

 Maak kennis met de weidevogels


Kom erbij, in mijn wei!

Als Kees en Kaat kievit een kuiken hebben, moeten ze die beschermen. Dat lukt het beste als er ook veel andere weidevogels zijn, want samen staan ze sterk. Zo kunnen ze samen de roofvogels en andere gevaren bij hun kleintjes weghouden! In ‘Kom erbij, in mijn wei’ leren kinderen acht verschillende weidevogels kennen.

Een vrolijk prentenboek voor kinderen van 2 tot 6 jaar en hun (groot)ouders. Met de QR-code op iedere pagina kom je nog meer te weten over de vogels en speel je de vogelgeluiden af. Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met Vogelbescherming Nederland. 
Ook verschenen: Dit is mijn tuin! Maak kennis met de vogels in je tuin.


De auteurs:

Vera de Backker heeft zo’n vijftig prentenboeken geïllustreerd en uitgegeven. Samen met wetenschapjournalist Rob Buiter bedacht ze de serie 'Zeg kleine': prentenboeken over dieren zoals ze in de natuur echt zijn.

Rob Buiter (1966) is freelance wetenschapsjournalist, gespecialiseerd in biologische en medische onderwerpen. Hij werkt als verslaggever voor Vroege Vogels Radio en schrijft artikelen voor onder meer Trouw, Vogelbescherming en Sovon.

Kom erbij, in mijn wei! koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Kom erbij, in mijn wei!
Auteurs: Vera de Backker en Rob Buiter
Genre: kinderboeken, prentenboeken 2-6 jaar (en ouder)
Uitgave: hardcover, 32 pagina’s
Uitgever: KNNV Uitgeverij, maart 2023
ISBN: 9789050119146


Met dank aan KNNV Uitgeverij voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
 (bron info: KNNV Uitgeverij)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.