donderdag 30 maart 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'De laatste vijf' geschreven door Jeroen van Berckum

 


De laatste vijf
Serie: De schaduwkronieken

Het huiveringwekkende tweede deel van De Schaduwkronieken, een serie losstaande verhalen met een luguber randje en een spannende twist.  
Voor onverschrokken young adults.

Na de nucleaire ramp van 2956 leven mensen en androïden naast elkaar in districten. Wanneer Erik na een mislukte inbraak met de trein vlucht, ontmoet hij de heer Johnson. Die neemt Erik mee naar een veilige plek bij de Elite op het platteland, waar hij samen de vier anderen verblijft en in zijn vrije tijd jaagt.
Maar dan blijkt dat Johnson geen gewone jager is...


De auteur:

Jeroen over zichzelf:

“Ik ben begonnen met schrijven in 2012. Ineens was daar, compleet uit het niets, een idee voor een verhaal. Het ging over Mees (zo heet mijn oudste zoon) die in een wereld met pratende dieren en andere fantasiefiguren terecht kwam. Het was bedoeld als een kort verhaal dat ik – als hij oud genoeg was – aan hem wilde voorlezen.

Het liep een beetje uit de hand… Oké, een klein beetje veel… Twee jaar later, na iedere dag geschreven te hebben, rondde ik het verhaal af. Het was genoeg om drie bundels mee te vullen. Het bleek geen kort te verhaal te zijn …”

Eerder las ik van Jeroen: Stop de tijd!

Neem voor meer informatie over Jeroen en zijn werk een kijkje op zijn website. Neem vooral ook een kijkje op YouTube.com voor een leuk interview met Jeroen.

De laatste vijf koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De laatste vijf
Serie: De schaduwkronieken (2)
Auteur: Jeroen van Berckum
Genre: young adult, fantasy
Uitgave: hardcover, 200 pagina’s
Uitgeverij: Clavis Uitgeverij, maart 2023
ISBN: 9789044849103
NUR: 285


Met dank aan Clavis Uitgeverij voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Clavis Uitgeverij)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.