maandag 27 maart 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'Vlijmscherpe tranen' geschreven door S.A. Cosby

Een zwarte vader. Een witte vader.
Twee vermoorde zoons. Een zoektocht naar wraak.


Vlijmscherpe tranen

Het is vijftien jaar geleden dat Ike Randolph de gevangenis uit liep en sindsdien is hij niet meer in aanraking gekomen met de politie. Maar wanneer twee agenten voor zijn deur staan, weet Ike dat hij als zwarte man op zijn hoede moet zijn.
Ike krijgt het bericht dat elke vader vreest: zijn zoon Isiah en zijn witte echtgenoot Derek zijn vermoord. Hoewel Ike de geaardheid van zijn zoon nooit volledig heeft kunnen accepteren, is hij ontroostbaar.

Ook Dereks vader Buddy Lee schaamde zich voor zijn zoons homoseksualiteit, net zoals Derek zich schaamde voor zijn vaders criminele verleden. Maar Buddy Lee zal niet rusten voor hij weet wie zijn zoon vermoord heeft.

Vastberaden om goed te maken wat ze niet konden toen hun zoons nog leefden, besluiten de twee vaders hun vooroordelen over hun zoons - en over elkaar - aan de kant te schuiven en hun handen ineen te slaan om wraak te nemen op de moordenaar van hun zoons.

‘Subliem’ - Michael Connelly 

De auteur:

S. A. Cosby is een auteur uit Zuidoost-Virginia. Een laatste uitweg won onder meer de Los Angeles Times Book Prize, was een New York Times Notable Book en werd tot de beste boeken van het jaar verkozen door o.a. NPR, The Guardian en Library Journal. Ook Vlijmscherpe tranen is niet weg te denken uit de internationale bestsellerlijsten. Als Cosby niet schrijft, is hij een fervent hiker en schaakspeler.

Vlijmscherpe tranen koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Vlijmscherpe tranen
Auteur: S.A. Cosby
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 336 pagina’s
Uitgever: The House of Books, maart 2023
ISBN: 9789044365504
NUR: 332
Oorspronkelijke titel: Razorblade Tears
Vertaler: Henk Moerdijk
Met dank aan The House of Books voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: The House of Books)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.