dinsdag 21 maart 2023

Ik las en meer: 'Het Leven Smaakt Goed' geschreven door Liesbeth Verboomen

 Recepten en reflecties uit de keuken van Liesbeth


Het Leven Smaakt Goed

In dit onconventioneel kookboek zijn niet alleen de recepten belangrijk, maar delen ze het podium met woorden en muziek. Woorden, gepuurd uit de ervaring van elke dag. Muziek als versterking van de belevenis. 

In Het Leven Smaakt Goed vind je moed en troost voor grijze dagen, vreugde en inspiratie uit onverwachte hoeken, en feest en gezelligheid brengen een heerlijk gevoel van verbinding teweeg. Het moedigt aan om de innerlijke en uiterlijke schoonheid toe te laten. 

Met haar koken drukt Liesbeth een levensstijl uit waarin gezondheid, het pure en liefde samenkomen. Haar gerechten vertalen het feestelijke en het integere, de verbinding en het eigenzinnige. Het geleefde en onnoembare vertaalde Liesbeth al heel jong in gedichten. Deze passie bleef ze haar hele leven doorzetten en verfijnen. Later ging ze ook teksten schrijven over het leven met haar drie kinderen. Ze slaagt erin het persoonlijke heel direct over te brengen op een kwetsbare manier, zonder angst. Hierdoor zijn haar teksten eenvoudig, elegant, open en vooral ontwapenend. 

Ze wil met Het Leven Smaakt Goed mensen nabij zijn, moed geven en hen aanmoedigen om nieuwe en mooie facetten van zichzelf en de wereld te ontdekken. Een boek vol liefde. Een geschenk aan iedereen.
(bron: achterflap)

Het Leven Smaakt Goed is een boek in vier hoofdstukken: Gezin, Feest, Liefde en Wereld. In elk hoofdstuk zul je gedichten, muziek, foto’s en vanzelfsprekend ook recepten vinden. Er is door de auteur geen instructie geschreven hoe te genieten van hetgeen je aangeboden wordt.
Doe vooral wat je zelf het beste lijkt om te doen; er is geen vastgestelde volgorde.
Dit boek gaat niet alleen over proeven, maar alle zintuigen worden gestimuleerd.
Door het hele boek heen vind je links naar afspeellijsten en liedjes.

Wat heel behulpzaam voor de kijker, lezer, luisteraar en proever is dat voor in het boek een overzicht staat van alle recepten en teksten, onderverdeeld per hoofdstuk. Achter in het boek staan in het register op alfabet de gebruikte ingrediënten, dus als je een recept zoekt met zoete aardappel, zie je in het register dat op pagina 207, 215, 217 en 221 een recept te vinden is met dit ingrediënt. Een goede reden om je voorraadkast eens aandacht te geven.

In Het Leven Smaakt Goed staan bij het recept: een mooie foto van het eindproduct, een overpeinzing door de auteur, de manier van bereiden en een lijst van de ingrediënten en voor hoeveel personen het recept is. De keukenbenodigdheden, zoals een mixer of keukenrobot staan ook vermeld. Bovendien lees je of het gerecht geschikt is voor gluten-, lactose-, suiker- sojavrij, vegetarisch of koolhydraatarm dieet evenals de eventuele allergieën. 

Het Leven Smaakt Goed is een avontuur zoals je nog niet eerder beleefd hebt; duik er in en geniet van wat je ziet, hoort en leest. Daarna kun je genieten van de bereiding en nog later van hetgeen je proeft.

Ondanks dat het vandaag dinsdag is, koos ik voor ‘Zondags ontbijt’ – Warme chocolademelk met kaneel en kruidnagel.
Toevallig had ik alle ingrediënten in huis; we zitten nu ook te genieten van elkaars gezelschap.
Om blij van te worden!

Eén ster voor de recepten, één ster voor de gedichten en teksten, één ster voor de prachtige foto's, één ster voor de link naar de muziek en tenslotte één ster voor het samenbrengen van al dit moois in Het Leven Smaakt Goed.


De auteur:

Liesbeth Verboomen leidt het bedrijf Mens in Contact, waarmee ze mensen begeleidt in hun persoonlijke groei en hen helpt bij het benoemen van de verdiepende lagen in hun mens-zijn. Vanuit Mens in Contact reikt ze de handleiding aan in ieders mensenleven. Voordien werkte ze acht jaar lang als kok, waarvan de laatste vier ook als programmamedewerker en begeleider van persoonlijke ontwikkelingstrajecten bij het verblijfs- en seminariecentrum Heerlijckyt van Elsmeren.
Lees meer over Liesbeth en haar werk op haar website.Het Leven Smaakt Goed koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Het Leven Smaakt Goed
Auteur: Liesbeth Verboomen
Fotografie: Monica Soetewey
Genre: kookboek, essays, poëzie
Uitgave: hardcover, 280 pagina’s
Uitgever: Willems Uitgevers, november 2022
ISBN: 9789493242906


Met dank aan Willems Uitgevers voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Willems Uitgevers)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.