zondag 26 maart 2023

Graag uw aandacht voor: 'De vergetene' geschreven door Steven Braekeveldt

 Hoe John Steinbeck en Robert Kappa mijn grootvader redden


De vergetene

Steven Braekeveldt verweeft in zijn debuut De vergetene het magische met het realistische. In een wervelend verhaal over zijn grootvader, John Steinbeck en Robert Kappa, neemt hij je mee over de hele wereld.

Het verhaal…
Een man leidt tussen 1901 en 1947 een waanzinnig leven. Van West-Vlaanderen via Canada naar de Verenigde Staten, Spanje en Rusland. De vergetene is het fascinerende levensverhaal van een man die vergeten is door de geschiedenis, maar niet door zijn kleinzoon. Een met vaart geschreven vertelling die je achterlaat met één niet te beantwoorden vraag: hoe kan iemand zoveel levens hebben gehad?

‘Alsof de grootmoeder van de magisch realistische schrijver Márquez een West-Vlaams familielid had, zo leest dit boek. Een verhaal over de wonderlijke, pijnlijke, desastreuze, destructieve en avontuurlijke kanten van een man die niet genoeg had aan één bestaan. De gedrevenheid en verwondering waarmee de kleinzoon zijn grootvader in de geschiedenis achterna reist – van het negentiende eeuwse Ingelmunster via de nachtclubs en de bendes van Chicago en New York over de velden van Canada tot Berlijn en Stalingrad in oorlogstijd – maken van dit boek een unieke en rijke leeservaring.’
 - Anna Luyten


De auteur:

Steven Braekeveldt (1960) is in het dagelijks leven ceo van Ageas Portugal. Maar bovenal is hij een verzamelaar van verhalen, die hij vervolgens in een distilleerkolf en met een beitel bewerkt tot verslavend leesvoer. Hij woont en werkt afwisselend in Portugal en België, al kun je hem ook nu en dan vinden op zijn Zuid-Franse boerderij.

De vergetene koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De vergetene
Auteur: Steven Braekeveldt
Genre: literaire fictie
Uitgave: paperback, 320 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Manteau / Standaard Uitgeverij, oktober 2022
ISBN: 9789022339367
ISBN: 9789460416910 (eBook)
NUR: 301


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een exemplaar.
(bron info: Standaard Uitgeverij)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.