woensdag 29 maart 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'Van de Velde De Smet' geschreven door Kobe Lecompte

 


Van de Velde De Smet

Van de Velde De Smet krijgt bij zijn geboorte niet alleen een vreemde naam, ook de situatie waarin hij opgroeit is op zijn minst bijzonder te noemen. Hij woont al sinds hij een kleine baby was helemaal alleen, in een caravan op een terrein dat door enkele daklozen in gammele tentjes wordt bewoond. Zijn bed is zijn hele wereld, en daar lijkt hij best tevreden mee. Zijn mama komt nu en dan langs om hem aan de borst te leggen, maar vooral om de caravan uitbundig te versieren met kleurrijke plastic bloemen. Op die manier dompelt ze haar zoon in haar droomwereld. Wanneer hij uiteindelijk naar school gaat ontwaakt hij en ziet wat hij nooit eerder mocht zien.

De auteur:

Kobe Lecompte (Brussel, 1979) is een filosoof pur sang. Kobe is gefascineerd door diepgang en door mensen, door relaties en door bijzonder gedachtegangen. Hij staat voor het mogelijk achten van ieders leven. Elk leven hoort mogelijk, haalbaar en vederzacht te zijn, mits de juiste inzichten. En daar helpt Kobe bij.
In de vorm van persoonlijke begeleidingen, boeken en lezingen, pelt hij de zwaarte af. Zijn werk als schrijver en als ervaringsdeskundige is voor Kobe gelijkaardig. Het gaat om perspectief bieden. Binnen het schrijven schrijft hij het op, als ervaringsdeskundige zegt hij het luidop.
Neem een kijkje op zijn website: KobeLand.

Eerder las ik van Kobe Lecompte:

Van de Velde De Smet koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Van de Velde De Smet
Auteur: Kobe Lecompte
Genre: roman
Uitgave: paperback, 233 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, maart 2023
ISBN: 9789464629330
NUR: 301

Met dank voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Aspekt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.