vrijdag 24 maart 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'Stervensuur' geschreven door Andreas Gruber

 Over 48 uur zal ze sterven...


Stervensuur

Het eerste deel van een bloedspannende Duitse thrillerserie.

'Als je er binnen 48 uur achter komt waarom ik deze vrouw heb ontvoerd, zal ze in leven blijven. Zo niet, dan sterft ze.’
Met dit bericht begint het perverse spel van een seriemoordenaar. Hij hongert zijn slachtoffers uit, verdrinkt ze in inkt of giet ze levend in beton.

Rechercheur Sabine Nemez uit München is wanhopig op zoek naar een verklaring, een motief. Pas als ze een Nederlandse collega binnenhaalt, de markante profiler Maarten S. Sneijder, ontdekken ze in elk geval één patroon: een oud kinderboek dient als wrede inspiratiebron voor de dader – en dat herbergt nog veel meer sinistere ideeën...

Het bloedspannende eerste deel van de Duitse bestsellerreeks over rechercheurs Nemez & Sneijder.
(bron: achterflap)

De auteur:

Andreas Gruber, geboren in Wenen in 1968, studeerde aan de plaatselijke handelsuniversiteit en woont als freelance schrijver met zijn vrouw in Grillenberg, Neder-Oostenrijk. Hij schreef sinds 1996 al verschillende succesvolle en bekroonde boeken, die over de hele wereld verschijnen.
Zijn huidige serie, over de stoere, maar briljante Nederlandse onderzoeker Maarten S. Sneijder, schokt en fascineert zijn fans in gelijke mate en is een bestsellersensatie in Duitsland.

'Voor mij betekent schrijven interessante personages kunnen verzinnen zonder in een psychiatrisch ziekenhuis te belanden – en mensen op originele manieren vermoorden zonder in de gevangenis te belanden. Maar verder ben ik een aardige vent,' zegt de auteur.
In zijn vrije tijd geeft hij schrijfworkshops, is hij een fervent bioscoopbezoeker, reist hij veel met zijn vrouw en is hij een gepassioneerd drummer (maar hij wacht nog steeds tevergeefs op een telefoontje van de Rolling Stones).
Neem ook een kijkje op zijn website.

Stervensuur koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Stervensuur
Serie: Nemez & Sneijder (1)
Auteur: Andreas Gruber
Genre: thriller 
Uitgave: paperback, 448 pagina’s
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers, maart 2023
ISBN: 9789400515741
ISBN: 9789044915747 (eBook)
NUR: 332
Oorspronkelijke titel: Todesfrist
Vertaald door: Hilke Makkink


Met dank aan A.W. Bruna Uitgevers voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: A.W. Bruna Uitgevers)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.