woensdag 1 maart 2023

Ik las: 'Asenaths weg' geschreven door Paula Kuiper

 Hoe heden en verleden samenkomen in drie eeuwenoude geheimen


Asenaths weg

De mystieke inwijding in het oude Egypte

Paula gelooft niet in voorspellende dromen. Dat verandert na een zeer levensechte droom over het oude Egypte. Zelfs overdag komt terug dat ze daar op zoek moet gaan naar drie eeuwenoude geheimen. Maar hoe kan ze dit aanpakken? Paula is getrouwd en ze heeft een kind. Echter, de stem vanbinnen wordt zo luid dat ze die niet langer kan negeren. Lukt het Paula om de drie geheimen van de oudheid weer samen te brengen? Asenaths weg is een boek voor iedereen die interesse heeft in de wijsheid uit de oudheid en die houdt van een mooi liefdesverhaal of het ontbrekende stukje zoekt in zijn eigen spirituele ontwikkeling. 

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. 

In opdracht van de goden, van de grote Horus, Isis en Osiris, verdeel ik hierbij de sleutel tot de kennis van de oude waarheid in drie delen. Pas wanneer de mensheid zijn weg naar het licht weer heeft gevonden, zal zij gereed zijn om de oude waarheid in zuiverheid te ontvangen.
 
Farao Amenhotep III, zoon van farao Thoetmosis IV.
(bron info: achterflap)

Mijn leeservaring:

In de inleiding lees je over de gevoelens van Paula op het moment dat ze in de aankomsthal van het vliegveld in Caïro staat en bedenkt waarom ze daar is, op juist dat moment in haar leven. 

In ‘Asenaths weg’ vertelt de auteur ons over de vijf lagen van bewustzijn: de vijf Kosha’s. 
Dit zijn de vijf verschillende dimensies, of lagen, van ons bestaan. Een van die dimensies is ons fysieke lichaam. Bovendien is er het energetisch lichaam, het mentale lichaam, het intellectuele lichaam en het spirituele lichaam. Ze liggen opgebouwd rond De Bron.

Voor in het boek vertelt Paula over haar werk en haar persoonlijk leven. 
In cursief lees je over Eli, die zich in een ‘droom’ ‘s nachts aan Paula voorstelt als haar gids, als haar begeleider vanuit zijn wereld. Hij vertelt haar dat ze Asenath is. Deze bezoeken volgen keer op keer. Omdat Paula bang is om iets te vergeten schrijft ze alles op in een notitieboekje. Eenmaal in Egypte aangekomen maakt ze kennis met verschillende mensen die haar helpen tijdens haar grote reis. 
Het is Asenaths weg die ze moet gaan.

Hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer je cursief gedrukte passages tegenkomt en de Paula waarover je in het begin las is zo goed als verdwenen. Paula ontdekt dat haar echtgenoot Kor ook in het leven van Asenath een grote rol speelt en dat stelt haar gerust.

Drie is het magische getal van de godheid. 
Wat is het belang van de drie eeuwenoude geheimen: de gouden Ankh, een zegelring en een witte osidiaan?
Lees over Osiris (vader), Isis (moeder) en Horus (kind) en 4 (het getal van de aarde). 
Voor de hoofdpersoon blijken de volgende vier dingen van levensbelang te zijn: weten, willen, wagen en zwijgen.

“Ik zie mijn moeder glimmen van trots met de tranen in haar ogen. Mijn vader die haar hand stevig vasthoudt. Gahiji die achter hen staat, statig als altijd maar met de opluchting op zijn gezicht te lezen. Yanarah en Neith die staan te springen van vreugde en opwinding. De farao komt naar me toegelopen en geeft me twee kussen op de wang.
‘Je hebt het goed gedaan Asenath, ik had niets anders van je verwacht.’ “

In het tweede deel van ‘Asenaths weg’ lees je voornamelijk over hoe de auteur alles wat ze heeft geleerd heeft verwerkt en over Asenaths inwijdingskaarten. Paula heeft dit verwerkt tot tips en handvatten om de oude wijsheid toe te passen in het tegenwoordige leven. De oorsprong van de verschillende yogahoudingen wordt ook uitgelegd. Paula ontdekte dat yoga, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, niet uit India komt.

‘Asenaths weg’ is geen boek om even tussendoor te lezen. Neem er de tijd voor en sla op voor jezelf wat voor jou van belang is. Dat is voor iedereen iets anders.
‘Asenaths weg’ is een boek vol mystiek, liefde, magie en wetenswaardigheden, maar het is bovenal een heel persoonlijk boek.De auteur:

Paula Kuiper (1984) schreef eerder het boek De magische verleiding. Naast auteur is zij docent yoga. Paula leest veel, houdt van wandelen in de natuur en ze heeft een fascinatie voor de magie en mystiek van het oude Egypte. In Asenaths weg komt dat allemaal samen. 

Asenaths weg koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Asenaths weg
Auteur: Paula Kuiper
Genre: literaire fictie
Uitgave: hardcover, 320 pagina’s
Uitgever: Paris Books, juli 2021
ISBN: 9789493191525
NUR: 301

Met dank voor het toezenden van een recensie-exemplaar
(bron info: Paris Books)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.