dinsdag 17 februari 2015

Ik mocht deze al lezen: 'Tweede leven' van S.J. Watson

Tweede leven
Ze leidt twee levens. Hoe lang houdt ze dit vol?

Op een dag wordt de Londense Julia, echtgenote en moeder, geconfronteerd met de gewelddadige dood van haar zusje Kate in Parijs. 
Ze vindt steun bij Kates huisgenote en beste vriendin, die zich steeds meer laat ontvallen over het dubbelleven dat Kate leidde. Wanneer Julia dit tweede leven van haar zusje begint te onderzoeken, ontmoet ze de charmante en mysterieuze Lukas. Hij lijkt Kate te hebben gekend.
Julia’s zoektocht wordt langzamerhand obsessief en ze belandt erdoor in een levensgevaarlijke wereld.
Kan ze daaruit nog ontsnappen? 

Ik kreeg van Ambo|Anthos de gelegenheid het boek vooruit te lezen. Dit is mijn leeservaring. Het is het eerste boek wat ik van deze auteur gelezen heb.

Een toepasselijke, mooie cover met een afbeelding van een kattenoog met daarin een vrouw weerspiegeld.

Het verhaal wordt verteld in de ik-vorm door Julia. Julia gaat op onderzoek uit naar het dubbelleven van Kate en tijdens haar onderzoek creëert ze haar eigen geheimen, die net zo spannend en opwindend zijn als die van haar zusje. Ze heeft haar ideeën over de identiteit van de moordenaar, maar weet het niet zeker.
'Ik heb dit al een keer meegemaakt. Ik ben verslaafd aan iets wat me kapotmaakt. Vluchten kan niet.'
Een wat langzaam begin van deze thriller mondt uit in een rollercoaster van gebeurtenissen. Je wilt dit boek niet meer wegleggen. Telefoon uit, deur dicht en lezen maar!

Geloofwaardig, een thriller met een knappe plot en een spannende verhaallijn.
De hoofdpersoon wordt op een indrukwekkende manier in een isolement gedreven, maar door wie? Dat wordt pas in de laatste paar bladzijden duidelijk gemaakt. Ik had vrij vroeg in het verhaal een vermoeden, maar werd toch verrast op het eind.
Een heel abrupt einde, alles is gezegd door de hoofdpersoon. Voor Julia is het een einde, maar op welke manier?

Wie zijn we, wat is onze identiteit en wat maakt ons tot wat we zijn? Dat zijn vragen die naar boven komen tijdens het lezen van deze (psychologische) thriller.

Ik heb dit boek graag gelezen en waardeer het met 4/5 sterren.

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:
bol.com beschikbaar 17.02.2015
Bruna.nl beschikbaar 17.02.2015

Over de auteur:

S.J. Watson (1971) is een Engels schrijver. Watson werd geboren in Stourbridge, in de West Midlands. Na zijn studies aan de Universiteit van Birmingham verhuisde hij naar Londen waar hij in diverse ziekenhuizen werkte en zich specialiseerde in de diagnose en behandeling van slechthorende kinderen. 's Avonds en in het weekend schreef hij fictie.
In 2009 werd Watson aangenomen door de Faber Academy voor de opleiding 'Writing a Novel'. Het resultaat was in 2011 zijn debuutroman, Voor ik ga slapen. Hiervan zijn wereldwijd vier miljoen exemplaren verkocht in 30 landen.
Tweede leven is zijn tweede thriller.

Boekgegevens:

Auteur: S.J. Watson
Genre: literaire thriller
Uitgever: Ambo|Anthos  16 februari 2015
Uitgave: paperback, 384 pagina's
ISBN: 978 90 41417 25 1
Ook als Ebook verkrijgbaar
ISBN: 978 90 26330 86 5
Oorspronkelijke titel: Second LifeVertaling: Ankie Klootwijk en Ernst de Boer 
Omslagontwerp: Roald Triebels

4 opmerkingen:

 1. Hier ben ik ook zo benieuwd naar. Voor ik ga slapen vond ik een geweldig mooi boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt Mieke, maar ik ben altijd wat huiverig voor boeken, geschreven in de 'ik' vorm....stoort dat laatste niet?? Goede recensie geschreven! Lieve groet :-)


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ellie, dat stoort helemaal niet. Je kijkt door de ogen van die persoon, als het ware. Het kan je als lezer aanstaan wat je dan ziet, of niet. Heel knap gedaan, is mijn mening. Dank je voor je reactie xx

   Verwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.