vrijdag 6 februari 2015

Nog te lezen: 'Tweede leven' van S.J. Watson

Tweede levenHoelang houdt ze dit vol?

Auteur: S.J. Watson
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 384 pagina's
Uitgever: Ambo|Anthos verwacht  16 februari 2015

ISBN: 978 90 41417 25 1
Ook als Ebook verkrijgbaar
ISBN: 978 90 26330 86 5
Oorspronkelijke titel: Second Life
Vertaling: Ankie Klootwijk en Ernst de Boer
Omslagontwerp: Roald Triebels

Op een dag wordt de Londense Julia, echtgenote en moeder, geconfronteerd met de gewelddadige dood van haar zusje Kate in Parijs.
Ze vindt steun bij Kates huisgenote en beste vriendin, die zich steeds meer laat ontvallen over het dubbelleven dat Kate leidde. Wanneer Julia dit tweede leven van haar zusje begint te onderzoeken, ontmoet ze de charmante en mysterieuze Lukas. Hij lijkt Kate te hebben gekend.
Julia’s zoektocht wordt langzamerhand obsessief en ze belandt erdoor in een levensgevaarlijke wereld.
Kan ze daaruit nog ontsnappen? 

Evenals in Voor ik ga slapen toont SJ Watson zich een meester in het haarscherp neerzetten van het totale isolement van de hoofdpersoon. De lezer wordt meegetrokken in een beklemmend spel van waarheid en bedrog.


SJ Watson debuteerde met Voor ik ga slapen, waarvan wereldwijd vier miljoen exemplaren zijn verkocht. Tweede leven is zijn volgende thriller.  
Wiki: S.J. Watson is een Engels schrijver.(1971) Hij debuteerde in 2011 met Voor ik ga slapen, dat tot dusver in 30 verschillende landen werd gepubliceerd.
Watson werd geboren in Stourbridge, in de West Midlands. Na zijn studies aan de Universiteit van Birmingham verhuisde hij naar Londen waar hij in diverse ziekenhuizen werkte en zich specialiseerde in de diagnose en behandeling van slechthorende kinderen. 's Avonds en in het weekend schreef hij fictie.
In 2009 werd Watson geaccepteerd voor 'Writing a Novel' aan de Faber Academy. Het resultaat was zijn debuutroman, Voor ik ga slapen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.