woensdag 25 februari 2015

Voor de blogtour georganiseerd door WPG Uitgevers Belgie|Manteau, las ik 'Ryder' van Nick Pengelley.

Ryder
Het eerste deel van een ultraspannende thrillertrilogie rond Ayesha Ryder

Net wanneer Israëlische en Palestijnse leiders zich klaarmaken om een gezamenlijke verklaring af te leggen in de Tower of London wordt de invloedrijke geleerde Sir Evelyn Montagu gemarteld en vermoord in zijn woning in St. John's Wood.
Academisch onderzoekster Ayesha Ryder gelooft dat beide feiten met elkaar te maken hebben. Ze ontdekt namelijk dat Montagu op het punt stond schokkende onthullingen te doen over historische ontwikkelingen in het Midden-Oosten waarbij niet alleen T.E. Lawrence – de beroemde Lawrence of Arabia – maar ook Winston Churchill een rol heeft gespeeld.
Is het mogelijk dat Montagu een doelwit werd vanwege zijn ontdekkingen? Ryders zoektocht neemt haar mee terug naar haar eigen controversiële verleden in het Midden-Oosten, en ze krijgt te maken met moordenaars en bedriegers. Terwijl ze aan beide zijden van het conflict de aandacht trekt van agenten en detectives, legt ze steeds meer geheimen van Lawrence bloot.
Wanneer een aanslag Londen op zijn grondvesten doet schudden, laten de spelers in hun kaarten kijken.
Ryders zoektocht voert haar terug naar haar in het Midden-Oosten en leidt tot een wilde achtervolging door diverse belanghebbenden, stuk voor stuk met hun eigen politieke agenda. Ayesha Ryder is de enige die de puzzel compleet kan maken.

Blogtour:
W.P.G. Uitgevers Belgie| Manteau organiseerde een blogtour. Een maand lang van 16 februari tot en met 13 maart, zal deze thriller op verschillende blogs aan bod (zijn ge-) komen.
Programma blogtour:

Vandaag (25 februari) heb ik de eer mijn mening te geven over deze thriller.

Het is alsof je in een spannende avonturenfilm stapt, met een verhaal dat steeds grimmiger wordt naarmate het vordert.
De auteur heeft een schrijfstijl die zeker weet te boeien, je leest het boek met een sneltreinvaart. Er is enorm veel onderzoek gedaan naar een nog steeds actueel conflict; het Palestijns-Israëlisch conflict. Het was voor mij als lezer heel leerzaam om dit mee te mogen maken via dit verhaal.

De spanning levert helemaal niets in door de hoeveelheid informatie, deze wordt er nog door ondersteund.
Bovendien wordt veel met codes gewerkt in het verhaal en het uitpuzzelen hiervan is een hele belevenis op zich. Dat doet denken aan de werken van Dan Brown.
Naar mijn mening kan deze thriller op dezelfde plank staan.

Ryder is een spannende, boeiende thriller met een link naar historische feiten die nog van belang zijn. Een aanrader, zonder meer.
Ik heb dit boek graag gelezen en kijk uit naar het tweede deel van de trilogie van Ryder!
Mijn waardering: 4/5 sterren. Over de auteur:

Nick Pengelley werd geboren in Australië en werkte in binnen- en buitenland als rechtendocent, juridisch adviseur en politiek analist van het Midden-Oosten. Pengelley woont momenteel in Toronto met zijn vrouw Pamela. Ryder is het eerste deel van een trilogie rond Ayesha Ryder.

Auteur: Nick Pengelley
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 368 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Manteau, februari 2015
ISBN: 978 90 22331 33 0

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:

6 opmerkingen:

 1. Ik twijfel toch nog bij deze. Maar wie weet ga ik deze toch lezen. Ben wel een Dan Brown fan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een spannend boek, Sonja. Ik hou dan dit soort boeken, deels informatie uit het verleden en deels in het heden. Dank je voor je reactie :-)

   Verwijderen
 2. Een blogtour...mooi om een boek in the spotlights te zetten...je hebt ook een mooi verslag gemaakt, Mieke! Interessant boek, lijkt me!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is één groot avontuur met veel informatie over gebeurtenissen in het verleden. Heel interessant, bovendien :-)

   Verwijderen
 3. Thanks for the great review! I'm so glad you enjoyed Ryder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I'm looking forward to part II at the end of this year, or early next year. Thank you for your comment. I appreciate this <3

   Verwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.