dinsdag 24 februari 2015

Vandaag ontvangen en nog te lezen een historische roman: 'Lieve hart!' van Janine van der Hulst-Veerman

Lieve hart!

Auteur: Janine van der Hulst-Veerman
Genre: historische roman
Uitgave: paperback, 84 pagina's
Uitgever: Free Musketeers, 2013
ISBN: 978 90 48431 20 5
Ook als Ebook verkrijgbaar

Het verhaal:

In het eerste deel van deze historische saga, over het visserijleven in Huizen anno 1906, leren we Marrie kennen. Door een noodlottig ongeval verliest ze haar vader en zorgt ze met haar moeder voor haar zes zusjes. Haar leven fleurt op wanneer ze Lammert de vissersknecht ontmoet. De moeder van Marrie heeft in eerste instantie bezwaar en waarschuwt haar om niet met Lammert om te gaan. Uiteindelijk zwicht Marries moeder en krijgen Lammert en Marrie verkering. In de laatste week van het visseizoen lijkt het noodlot opnieuw toe te slaan.

Janine over zichzelf:

Mijn naam is Janine van der Hulst-Veerman, getrouwd met Jaap en moeder van drie hele verschillende en bijzondere kinderen. Wat het schrijven betreft, kwam in december 2013 de historische roman Lieve Hart! uit. Precies de naam van dit blog.
Lieve Hart! is een uitroep van verbazing uit het Huizers dialect. Zoiets als lieve tijd, of lieve help.
Ik lees graag boeken van verschillende genres als literaire thriller, roman en non-fictie.
Met mijn man en museumkaart bezoek ik regelmatig musea. Soms vanwege een bepaalde tentoonstelling, een andere keer om research te doen of gewoon omdat we toch een dagje in die stad zijn.
Het zou kunnen dat je me wel eens op tv hebt gezien. Af en toe figureer ik met heel veel plezier in commercials en televisieprogramma’s en -series als Goede Tijden Slechte Tijden, Bloedverwanten en Klokhuis.
Muziek is in ons huis met twee muzikaal getalenteerde kinderen dagelijkse kost. Mijn muzieksmaak is vrij breed en varieert van pop, hardrock tot volksmuziek.
Kijk ook even op haar blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.