vrijdag 6 februari 2015

Nog te lezen voor de Crimezone Leesclub: 'Pittsburgh' van Lex Pieffers

Pittsburgh

Auteur: Lex Pieffers
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 240 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Q, februari 2015
ISBN: 978 90 21457 84 0

Een man zit verscholen in een stoepput in Elm Street in Dallas, Texas. Hij treft voorbereidingen voor een precisieschot. De stoet komt langzaam in beeld. Hij schiet: het slachtoffer zakt in elkaar. De schutter vlucht.

Amerika is in shock door de moord op president John F. Kennedy. Iedereen zoekt de schutter, en niet alleen de autoriteiten. Zijn opdrachtgevers, die hem de codenaam Pittsburgh hebben gegeven, sturen een psychopathische huurmoordenaar achter hem aan. Jake, zoals hij heet, probeert een nieuw leven op te bouwen. Hij krijgt een relatie met de journaliste Rosaly. Zij laat hem vol trots weten dat ze is aangesteld als speciale verslaggeefster om alles van de onderzoekscommissie naar de moord op Kennedy op de voet te volgen.
Waarom haalde Jake de trekker over? Hij moest niets of weinig van politiek hebben; liever speelde hij jazznummers van Wes Montgomery op zijn gitaar. Pittsburgh is meer dan een fictieve thriller.

Luister hier naar Bumpin' On Sunset van Wes Montgomery op YoutubeOver de auteur:
Lex Pieffers (1954) is scenarioschrijver en regisseur, en werkt met internationaal opererende film- en tv-producenten. Je zou hem misschien kunnen kennen van het feit dat hij bij zijn vorige boek, Verliefd op Adolf, een biljet van honderd euro meestuurde naar recensenten. Pittsburgh is zijn thrillerdebuut.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.