vrijdag 20 februari 2015

Nog te lezen: 'Een eigen eiland' van Esther J. Ending

Een eigen eiland
Roman over Ibiza

Auteur: Esther J. Ending
Genre: roman
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Lebowski Publishers, verschijnt 19 april 2015
ISBN: 978 90 48824 11 3
NUR: 301

Omschrijving:
Ibiza, de jaren tachtig. Mariannes vader zit een gevangenisstraf uit en met haar hippiemoeder heeft ze een moeizaam contact. Als ze op een regenachtige middag motorpech heeft, krijgt ze een lift van twee leden van de gevreesde en gehate Guardia Civil. Marianne is sterk onder de indruk van een van hen. Terwijl haar vaders villa wordt ontmanteld en haar moeder steeds onredelijker wordt, neemt haar fascinatie obsessieve vormen aan. In een waas van alcohol en drugs dreigt ze niet alleen zichzelf, maar ook de mensen in haar omgeving naar de rand van de afgrond te jagen.

Een roman over obsessie en de zoektocht naar ouderlijke liefde, een thuis, een vaderland. Met op de achtergrond het eiland, zoals alleen zij het kennen die daar zijn geboren of er lange tijd hebben gewoond - het ├ęchte, bizarre, wonderschone, levensgevaarlijke Ibiza.

Over de auteur:
Esther J. Ending (1972) groeide op op het Spaanse eiland Ibiza, en woont sinds 1994 in Nederland. In 2004 debuteerde ze met haar roman Na Valentijn, waarvoor ze de Debutantenprijs ontving. In 2012 verscheen bij uitgeverij Prometheus haar tweede roman, Stille mensen.

2 opmerkingen:

  1. Heftig thema, maar kan wel een prachtige roman opleveren. Ik kom later graag op jouw blog terug om jouw leeservaring te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.