dinsdag 17 februari 2015

Nog te lezen: 'De tijdwachter' van Michael Reefs - Deel 3 uit de serie 'De Bieb-bende'


De Tijdwachter
De Bieb-bende – Deel 3

Deze serie gaat over de Bieb-bende:
De Bieb-bende is een twaalfdelige avonturenserie over vijf kinderen die de mysteries van Zuidbaai proberen te ontrafelen. In dit dorp zijn lang geleden twaalf ruiters gedood door de Man met de Bijl. De geesten van deze Hemelrijders dwalen nog steeds rond in de hallen onder de heuvel waar de bibliotheek op gebouwd is.

Elke maand vindt er een strijd tegen de klok plaats om een Hemelrijder uit de klauwen van de Man met de Bijl te redden, voordat deze ook de zielen van de kinderen komt ophalen. Hiervoor krijgt de Bieb-bende telkens drie aanwijzingen, maar ze worden tegengewerkt door de norse bibliothecaresse Angelique van Voort.

De Tijdwachter:
De vijf vrienden van de Bieb-bende vinden tijdens een museumbezoek de eerste aanwijzing van de derde Hemelrijder. In een verweerde hal diep onder de heuvel ligt het mysterieuze Rad van de Tijd verborgen.
Wanneer ze hier vijf maal aan draaien, belanden ze plotseling in het jaar 536, het jaar waarin de Hemelrijders werden vermoord. Daar krijgen ze niet alleen hulp van een boerenjongen, maar ook van een raadselachtig meisje dat vreemde aanwijzingen geeft.
Wie is zij en waarom kan alleen Valerie haar zien?De Tijdwachter is het derde deel in de serie over de Bieb-bende. Ook in dit deel beleven de vijf kinderen weer een bloedstollend avontuur. Terwijl de Man met de Bijl ze op de hielen zit, moeten ze uitzoeken hoe ze de derde Hemelrijder kunnen redden én op zoek gaan naar het ontbrekende onderdeel van het Rad van de Tijd. Zullen ze ooit nog thuis komen?

Kijk ook op de website van de Bieb-bende.

Heerlijk dat ik ook dit boek weer mag lezen!
Van dezelfde auteur:
De Bieb-bende 2: Duister Carnaval

Over de auteur:
Michael Reefs werd op 25 september 1986 geboren in Heerlen. Opgegroeid in het prachtige Limburgse Vaals kreeg Michael al sinds zijn twaalfde de inspiratie om verhalen te schrijven. Na zijn opleiding aan de Pabo is Michael aan de slag gegaan voor een landelijke speelgoedketen, en de laatste jaren heeft hij zich ontwikkeld tot app-specialist.
Vanaf 2004 bleef Michael werken aan zijn fantasy verhalen. De Bieb-bende was geboren! Met de Bieb-bende bleek hij kinderen weer aan het lezen te krijgen. Hierdoor werd zijn eerste boek ook meteen dolenthousiast ontvangen door ouders en scholen.

Voor meer informatie kijk je op zijn website.
Bestel dit boek via: (verkrijgbaar vanaf 2 maart 2015)
bol.com

Boekgegevens:

Auteur: Michael Reefs
Genre: Young Adults/kids (vanaf 9 jaar)
Uitgave: paperback, 352 pagina's
Uitgeverij : Stormsteen, maart 2015
ISBN / EAN : 9789082190915
GeÏllustreerd door : Robin Keijzer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.