zaterdag 21 februari 2015

Nog te lezen: 'Cruise control' van M.P.O. Books

Cruise control

Auteur: M.P.O. Books
Genre: misdaadroman
Uitgave: paperback, 288 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Leeskamer – Crime
ISBN: 978 90 86060 42 9

Samenvatting:
Op een zomeravond wordt er op recreatieterrein de Treekerpunt een homo doodgeschoten. De Amersfoortse rechercheur Gisella Markus krijgt de leiding over het onderzoek. Haar collega Niels Hanse raakt ervan overtuigd dat de dader een homohater is en dat hij opnieuw zal toeslaan. Markus zoekt de moordenaar vooral in de hoek van cruisende homo's. Zelfs als iemand een tekst achterlaat waarmee hij lucht geeft aan zijn homohaat, blijft ze hetzelfde spoor volgen. Haar onderzoek komt echter geen stap verder. Dan, exact zes weken na de eerste moord, wordt er weer een homo doodgeschoten en het ziet er niet naar uit dat het daarbij zal blijven...

De auteur:
M.P.O. Books, pseudoniem van Marco Books, werd geboren in Doorn (1972) op de Utrechtse Heuvelrug, het gebied waar zijn boeken zich afspelen. Hij is schrijver van de regiothriller, waarbij zijn verhalen in Midden-Nederand en vooral op de Utrechtse Heuvelrug spelen. Hij begon met het schrijven van korte verhalen in 1989. In 1999 bedacht hij de opzet die de basis zou vormen voor zijn boekenserie over politiedistrict Heuvelrug.

Er loopt nog een leuke winactie tot 31 maart. Kijk hier maar hoe je mee kunt doen!

Bibliografie (bron: www.mpobooks.nl)

Dit zijn de boeken over politiedistrict Heuvelrug tot nu toe, met tussen haakjes het eerste jaar waarin de betreffende titel werd gepubliceerd:
Bij verstek veroordeeld (2004; herziene uitgave in 2011)
De bloedzuiger (2005)
Gedragen haat (2006)
De blikvanger (2010)
De laatste kans (2011)
Dodelijke hobby (2011; gratis als e-boek/paperback 9,95 euro)
De dood van Callista de Vries (2012)
Een afgesloten huis (2013)
Schrijven is... een afgesloten huis (2014
Cruise control (2014)

Inspiratiebronnen

Inspiratiebronnen voor de schrijver zijn auteurs van weleer, zoals Agatha Christie en Arthur Conan Doyle, maar ook hedendaagse schrijvers als Henning Mankell en Donna Leon. Marco Books haalt ook inspiratie uit bekende detectiveseries, waaronder Midsomer Murders, A touch of Frost en Foyle's War. Terwijl deze series zich in Engeland afspelen, koos M.P.O. Books de Utrechtse Heuvelrug en het Zuidoostelijke deel van de provincie Utrecht als decor voor zijn boeken.

Overige activiteiten

Naast het schrijven van boeken publiceerde Marco Books ook recensies bijCrimezone (van 2002-2008) en KRO Detectives. Bij Ezzulia.nl verschenen diverse columns. Ruim twaalf jaar (1996-2009) was hij als programmamaker betrokken bij Radio 90FM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.