zondag 25 september 2016

Graag uw aandacht voor: 'Blokkenjongen', geschreven door Keith Stuart

Een vader-zoonroman

Blokkenjongen

Alex (dertig-en-een-beetje) is ten einde raad. 
Hij houdt van zijn vrouw Jody (ook dertig-en-nog-wat), maar toch loopt hun huwelijk spaak. Hij houdt ook van zijn zoon Sam (acht), maar het lukt hem niet een echte band met hem op te bouwen. Want voor Sam is de wereld een puzzel die hij niet in zijn eentje op kan lossen. 
Er moet iets veranderen. Alex moet nú iets doen om zijn leven weer op de rails te krijgen. Dan ontdekken Alex en Sam Minecraft, een wereld waar ze zich allebei comfortabel in voelen. Langzaam maar zeker leren vader en zoon met elkaar communiceren, op een manier die nog niemand eerder had bedacht. 
Kan een familie die uit elkaar is gevallen zichzelf weer opbouwen, blokje voor blokje?

De auteur:

In 2012 kreeg een van de twee zoons van Keith Stuart de diagnose ‘aandoening in het autistisch spectrum’. Dat had een enorme impact. Maar toen begonnen Keith en zijn beide zoons samen computerspelletjes te doen, met name Minecraft. 
Keith had altijd al veel gegamed en sinds 1995 schreef hij ook over computerspellen, eerst voor gespecialiseerde bladen als Edge en The Official PlayStation Magazine, en de laatste tien jaar als gamesredacteur van de Guardian. 
De creativiteit die ze als gezin in het spel deelden en de zich steeds beter ontwikkelende communicatie die daaruit voortvloeide, vormden de basis voor Blokkenjongen.

Blokkenjongen koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: Blokkenjongen
Auteur: Keith Stuart
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback, 416 pagina's
Uitgever: HarperCollins Holland, september 2016
ISBN: 978 94 02716 30 6
NUR: 302
Oorspronkelijke titel: A Boy Made of Blocks
Vertaald door Angela Knotter


4 opmerkingen:

  1. Ik word altijd gek als mijn vriend zit te gamen, maar het kan blijkbaar ook positieve kanten hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moet zeggen dat de titel van dit boek me niet zo aanspreekt. En ik vraag me een beetje af of deze benadering van die zogenaamde 'aandoening in het autistische spectrum' mij aanspreekt. Kun je in dit verband wel spreken van een 'aandoening'? Zo'n 'stoornis' (zoals dat meestal genoemd wordt) is toch aangeboren?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Autisme wordt inderdaad aangeboren. Het zal hier wellicht hier om een aanverwante aandoening gaan, dus niet zozeer om autisme zelf. Ik moet het boek nog lezen en laat het zeker weten in mijn recensie.

      Verwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.