woensdag 14 september 2016

Ontvangen en nog te lezen: 'Ann Sophia, Noblesse oblige', geschreven door Lucia Douwes DekkerAnn Sophia, Noblesse oblige

Na haar vaders mededeling dat het kapitaal in de familiebank door verkeerde investeringen is verdampt, moet Ann Sophia Bentinck van Voorst tot haar grote frustratie in haar eigen levensonderhoud voorzien. Ze vindt een baan in een wereldvermaard hotel in Amsterdam, waar ze dagelijks geconfronteerd wordt met de blasée houding van gefortuneerde gasten. Haar puissant rijke vrienden nemen haar 'werk' nauwelijks serieus en haar ouders vertrekken naar Amerika. Ann Sophia's bevoorrechte en zorgeloze leven waarin geld nooit een rol speelde, is plotsklaps veranderd.

Via zijn adviseur vraagt een zakenmiljonair Anns hulp om zijn familie te fêteren op een waar jetsetleven in de Mediterranée. Voor iedereen aan boord van het luxejacht de Mabruk III betekent de reis een confrontatie met bestaande zekerheden, niet alleen voor deze familieleden en de internationale crew. Ann Sophia's adellijke opvoeding botst met die van de nouveau riche, met haar nieuwe liefdes en met de essentie voor het vinden van geluk.

NBD Biblion over Ann Sophia:
Schrijfster Lucia Douwes Dekker nam haar trouwe lezersschare al vaker mee 'op reis' in haar boeken. In deze vijfde roman van haar hand varen we mee op een luxe privéjacht langs de mooiste plaatsen aan de Middellandse Zee. Met de weelde aan boord, met aanblikken van idyllische kusten, mondaine havensteden als Nice, Cannes, Monte Carlo, San Remo en Portofino en de romantische eilanden Ibiza, Mallorca, Corsica en Elba. 
En zoals altijd schrijft Lucia 'mooi en beeldend, met rake typeringen waarbij de humor niet vergeten wordt en een verhaallijn die de lezer van het begin tot het einde in zijn greep houdt'

De auteur:

(auteursfoto Lucia Douwes Dekker voor Ann Sophia)

Lucia Douwes Dekker, geboren als Lucia Silvana Koopmans op 26 maart 1957 is tijdens een verlofperiode van haar ouders in Nederland geboren, om daarna met hen weer terug te keren naar Maleisië, waar haar vader werkte bij een groot internationaal grondstoffenbedrijf. 

Lees meer over de auteur op haar website.

Ann Sophia is verkrijgbaar bij uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Ann Sophia, Noblesse oblige
Auteur: Lucia Douwes Dekker
Genre: roman
Uitgave: paperback met flappen, 320 pagina's
Uitgever: NAU Uitgevers, juli 2016
ISBN: 978 94 91535 54 3
NUR: 301

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.