donderdag 29 september 2016

'Toen ik eindelijk durfde', geschreven door Chantal Straver

Over hoe ik mijn huwelijk, huis en baan achter me liet en een gelukkiger leven veroverde
Toen ik eindelijk durfde

In het woord vooraf schrijft Chantal wat de belangrijkste reden voor haar was om te gaan schrijven. Zo nu en dan was ze bang om ontmoetingen en gebeurtenissen te vergeten. Daarover schrijven dwingt een schrijver ook om na te denken over hetgeen hij of zij op wil schrijven.
Dat is sowieso al een pluspunt, vind ik. Denk aan in een dagboek schrijven, dat is een andere manier om deze dingen vast te leggen.

Toen ik eindelijk durfde is een boek dat heerlijk leest. Het is ontroerend openhartig waardoor je jezelf erg betrokken voelt bij hetgeen je leest. Zo kwam ik een aantal columns tegen waarbij ik alleen maar 'ja' aan het knikken was tijdens het lezen. Het was heel herkenbaar voor mij. Zoals in de column met de titel 'Voldoen' waarin de auteur de knoop doorhakt (eindelijk durft ze) en haar eigen weg gaat. Niet kunnen voldoen aan andermans verwachtingen kan je breken, maar wanneer je inziet dat het ook anders kan is het een nieuwe kans voor je.

Zo zijn er meer momenten in haar leven geweest dat ze 'eindelijk durfde' om het roer om te gooien en geen energie meer te steken in dingen waar je geen invloed op hebt. Ook deze column 'Afgunst' was er een die uit mijn leven lijkt te komen.
Chantal beschrijft in haar columns in duidelijke taal dat het goed voor haar was om haar hart te volgen, ook al wist ze niet wat de toekomst zou brengen.
Dit is wat ze schrijft in haar column 'Bucketlist':
'De enige manier om dromen waar te maken, is dóén. Actie, actie, actie. In jezelf geloven en gewoon gaan. Niets meer en niets minder.'

Het leven bestaat uit steeds weer dingen durven te doen. Dat heet groeien als mens.
Deze verzameling van columns heeft me zeker geboeid en ik las het boek binnen een paar uur helemaal uit! Ook even genoteerd in mijn agenda (dagboek) dat ik het gelezen heb, want wie schrijft die blijft.
Graag gelezen, Chantal!

De auteur:

(foto: Linkedin)
Chantal Straver (1986) blogt sinds 2008 over haar leven. Dat deed ze onder andere jarenlang voor Viva. Dit boek is gebaseerd op haar veelgelezen blog. Ze is tegenwoordig trainer in mentale weerbaarheid bij Doyo en oprichter van een bloeiende karateschool. Daarnaast is ze zelfstandig communicatieadviseur en schrijver.

Toen ik eindelijk durfde koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: Toen ik eindelijk durfde
Auteur: Chantal Straver
Genre: literaire non-fictie
Uitgave: paperback, 208 pagina's
Uitgever: S2 Uitgevers, juni 2016
ISBN: 978 90 80964 98 3


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.