maandag 5 september 2016

Voor Maven Publishing lees ik: 'Het krasse breindieet' van Preston Estep (verschijnt later in september)

Binnenkort verwacht bij Maven Publishing


‘Fascinerend en belangrijk. Vol praktische informatie om de levensduur van je hersenen te verlengen.’
PUBLISHERS WEEKLY

Het krasse breindieet

Verklein de kans op alzheimer, beperk geheugenverlies en houd je brein langer gezond

We worden tegenwoordig ouder dan ooit. Maar wat is dat waard als we niet onze kwaliteit van denken kunnen behouden? Goed nieuws: met het juiste dieet kun je je kans op alzheimer en geheugenverlies verkleinen en je brein langer gezond houden.

Harvard-geneticus en voedingsexpert Preston Estep komt met een baanbrekend nieuw wetenschappelijk perspectief op eten en het ouder wordende brein. Voor het prestigieuze Personal genome Project (PgP) bestudeerde hij de gewoonten en voedingspatronen van mensen uit verschillende landen en culturen. Wat blijkt: als je boven de veertig bent, heeft je brein andere behoeften dan toen je jonger was.

Veel populaire diëten en voedingsadviezen zijn afkomstig uit de sportwereld en zijn bedoeld voor een jonge doelgroep. Esteps onderzoek resulteert in voedingsadviezen die vaak lijnrecht tegen die populaire diëten ingaan. In plaats van volkoren, biologisch of rauw voedsel, blijken op latere leeftijd bijvoorbeeld bewerkte granen juist gezond voor je. En de immens populaire antioxidanten kun je na je veertigste beter vermijden, vanwege het hoge ijzergehalte. En het allerleukste: een glas alcohol per dag blijkt nog steeds uitstekend!

In Het krasse breindieet legt Estep uit hoe je je brein na je veertigste in topconditie houdt en zo de kans op dementie, parkinson en andere vormen van hersenafbraak verkleint. Daarnaast geeft hij praktische tips voor het onderhouden van je brein en voegt hij tientallen makkelijke (en lekkere) recepten toe om je op weg te helpen.

Het krasse breindieet verschijnt later in september 2016 bij Maven Publishing. Bestel nu alvast je exemplaar en ontvang het boek bij verschijning als allereerste!

Reserveer dit boek bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: Het krasse breindieet
Auteur: Preston Estep
Genre: gezondheid
Uitgever: Maven Publishing, september 2016
ISBN: 978 94 92493 00 2
ISBN: 978 94 92493 01 9 (eBook)

Originele titel: The Mindspan Diet: Reduce Alzheimer’s Risk, Minimize Memory Loss, and Keep Your Brain Young
Vertaling: Ingrid B. Ottevanger
Vormgeving: Studio Ron van Roon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.