donderdag 15 september 2016

Ontvangen en nog te lezen: 'Galgenveld', geschreven door John Sandford

Een Lucas Davenport-thriller


Galgenveld

Op een mooie zomeravond heeft Layton Carlson jr. uit Red Wing, Minnesota eindelijk eens geluk. Hij heeft de perfecte plek gevonden om alleen te zijn met zijn vriendinnetje: een afgelegen boerderij midden tussen de maisvelden. Er is maar één probleem: de stank. Die is verschrikkelijk.
Layton belt de lokale sheriff, en als die op onderzoek uitgaat vindt hij een lijk in een watertank. En nog een, en nog een... 

Tegen de tijd dat Lucas Davenport ter plaatse is, heeft de politie vijftien lichamen gevonden. En het einde is nog niet in zicht.
De slachtoffers blijken te zijn vermoord over een jarenlange periode. Elke zomer één moord, met de regelmaat van de klok. Hoe kon dit gebeuren zonder dat iemand het ooit merkte? 

Eén ding is zeker: de moordenaar woont vlakbij. Het is waarschijnlijk iemand die ze elke dag tegenkomen...


De auteur:
(foto: Twitter)
John Sandford (23 februari 1944, Cedar Rapids) is het pseudoniem voor journalist en Pulitzer Prize-winnaar John Roswell Camp. Hij is een van de best gelezen thrillerschrijvers ter wereld en alleen al in Nederland en Vlaanderen zijn er meer dan 350.000 exemplaren van zijn boeken verkocht. 
Na zijn middelbare school studeerde hij amerikanistiek en journalistiek aan de universiteit van Iowa. Hij trad in 1971 als journalist in dienst bij The Miami Herald, waar hij tot en met 1978 werkte, en stapte toen over naar de St. Paul Pioneer-Press. In 1986 won hij de Pulitzer Prize. 

Van zijn hand verschenen reeds 48 boeken, waarvan 26 thrillers in de Lucas Davenport-reeks. Lucas Davenport is een ongewone politieman die opvalt door zijn extravagante, luxueuze levensstijl en zijn onconventionele, nietsontziende manier van werken. 
Daarnaast maakt hij uitstapjes naar thrillers over onder meer Virgil Flowers.
John Sandford houdt van jagen en vissen en woont in Minnesota.

Stephen King roemt zijn werk en zegt: ‘Als je Sandford nog niet hebt gelezen, mis je een van de grootste auteurs aller tijden.’

Neem ook even een kijkje op zijn website.

Galgenveld koop je bij je lokale boekhandel of via:

Boekgegevens: 
Titel: Galgenveld
Auteur: John Sandford
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers, augustus 2016
ISBN: 978 94 00506 90 9
ISBN: 978 90 44974 67 6 (Ebook)
NUR: 332
Oorspronkelijke titel: Field of Prey
Vertaald door: Martin Jansen in de Wal

Met dank voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.