vrijdag 23 september 2016

Nog te lezen: 'Impact', geschreven door Peter van der Wel en Stefan Stroet

Hoe je meer invloed kunt uitoefenen op de toekomst

Impact

Spaceship Earth. Zo wordt onze aarde ook wel genoemd. En dat ruimteschip moet natuurlijk bestuurd worden. Maar staan we toe dat slechts een paar individuen dat mogen doen of houden we de controle in eigen hand?

Steeds meer mensen hebben heet gevoel dat we met onze aarde een rampscenario volgen. Tegelijk menen ze dat zij daar nauwelijks invloed op kunnen uitoefenen. Dat laatste is een misvatting.
Auteurs Peter van der Wel en Stefan Stroet laten in Impact zien dat ieder mens beschikt over het vermogen de loop van de wereldgeschiedenis te beïnvloeden. En in dit boek leggen ze ook uit hoe eenieder dat kan doen. Zij laten zien hoe je, met behulp van recente wetenschappelijke inzichten, optimaal invloed kunt uitoefenen – op de juiste plaatsen en op het juiste moment. Daarbij gebruiken ze nieuwe inzichten in gedrag bewustzijn, vrije wil, hoe wij keuzes maken, hoe de hersenen werken en de manier waarop religies, staten, ondernemingen en andere organisaties werken.

De auteurs:

Peter van der Wel
(foto: Facebook)
Peter van der Wel (1949) woont in Amsterdam en Rijswijk en studeerde economie. Hij werkt als futuroloog en organisatieadviseur en is een veelgevraagd spreker. Als econoom en futuroloog verzorgt hij al meer dan twintig jaar lezingen en presentaties over de toekomst.

Van der Wel is lid van de World Future Society en medeoprichter en bestuurslid van de Dutch Future Society. Hij was van 1998 tot 2006 directeur van verschillende stichtingen die werken op het terrein van internet en de nieuwe media, zoals de Safe Internet Foundation (SIF), Nederlands Instituut voor Telemedicine (NITEL) en het EPN (Electronic-highway Platform Nederland). Tot 2012 was Peter van der Wel als organisatieadviseur verbonden aan het organisatieadviesbureau Rijnconsult.

Stefan Stroet
(foto: Facebook)

Stefan Stroet (1967) woont in Assendelft, maar groeide op in Amsterdam. Hij studeerde journalistiek en psychologie en bestudeerde onder andere biologie, globalisering en spiritualiteit. Hij is een divergent denker.

In 1994 debuteerde hij met de psychologische roman Love Art, een eigentijdse liefdesroman. Impact is inmiddels zijn veertiende boek.
Stefan Stroet werkte voor het RTL Nieuws en de kranten De Krommenieër, De Zaankanter, het Nieuwsblad voor Castricum en de Zondagochtendbladen voor de Zaanstreek en Kennemerland. Hij presenteerde Saensport Live!, een wekelijks sportprogramma op de Zaanse radio en was hoofdredacteur van de internetkrant De Zaanse Sportkrant. Verder schreef hij meerdere film- en restaurantrecensies voor Webregio, de voorloper van TMG's Dichtbij.

Impact koopt u bij uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Impact
Auteurs: Peter van der Wel en Stefan Stroet
Genre: mens en maatschappij algemeen
Uitgave: paperback, 224 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt BV, september 2016
ISBN: 978 94 61539 27 4
NUR: 130


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.