vrijdag 9 september 2016

'Leven met beperkingen', geschreven en geïllustreerd door Frans Claessens
Leven met beperkingen

In dit boek beschrijft de auteur het leven van Jozef. Jozef lijdt aan spasmen en ervaart daardoor een aantal beperkingen in zijn dagelijks leven. Hij komt uit een liefdevol gezin waar hij door zijn ouders zoveel mogelijk ondersteund wordt om zich verder te kunnen ontplooien.

In zijn jeugd wordt hij gepest op school. Hij leert voor timmerman en meubelmaker, spaart voor een huis en trouwt. Maar zijn huwelijksleven gaat niet over rozen; zijn vrouw gaat er vandoor en ook een volgende relatie loopt stuk.
Maar Jozef laat zien hoe men om kan gaan met spasmen en dat het hebben van spasmen niet een reden hoeft te zijn om niets voor de maatschappij te kunnen betekenen.

De auteur, die zelf aan spasmen lijdt, heeft gekozen voor een bijzonder groot lettertype zodat ook lezers met een beperkt gezichtsvermogen uit dit verhaal troost kunnen putten en mogelijkheden kunnen ontdekken om het leven ook voor hen prettiger te maken in de maatschappij.
Frans Claessens heeft zelf het verhaal voorzien van mooie illustraties.
De taalkennis en schrijfstijl laten beide te wensen over, maar dat wordt weer goed gemaakt door de intentie van deze auteur; mensen die lijden aan spasmen een riem onder het hart steken!

De auteur:
(foto: auteurspagina Frans Claessens)

Frans Claessens (Venray, 28 februari 1960) heeft tot zijn vijftigste jaar met plezier gewerkt. Daarna lukte dat door zijn spasme niet meer. Hij woont momenteel in Helmond.

Leven met beperkingen is verkrijgbaar via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Leven met beperkingen
Auteur: Frans Claessens
Genre: biografieën en memoires
Uitgave: paperback, 345 pagina's
Uitgever: Mijnbesteller.nl, juli 2015
ISBN: 978 94 62542 21 1
ISBN: 978 94 62544 37 6 (e-book)
ISBN: 978 94 62544 35 2 (hardcover)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.