donderdag 22 september 2016

Nog te lezen: 'Geschenk voor Daniel', geschreven door Suzanne VrolijkGeschenk voor Daniel

Een verhaal over de intense liefde tussen de Nederlandse niet-Joodse Maaike Roelofs en de Joodse Israëli Daniel Doron, die ondanks grote verschillen en de verschrikkingen van oorlogen stand houdt, maar die een echtscheiding uiteindelijk niet voorkomt. Hun zoon Rafael is dan tien jaar.

Kort na de dood van zijn vader komt Rafael, officier in een Israëlische geheime legereenheid, naar Nederland. Hij neemt de brieven mee die zijn moeder, eindredacteur van een gerenommeerd vrouwenblad, ongeopend aan zijn vader had teruggestuurd. Deze roepen pijnlijke herinneringen op bij Maaike. Ze wordt ziek van schuldgevoel en spijt en vraagt psychologische hulp. Als haar zoon op een gevaarlijke missie in ernstige problemen raakt, dwingt ze zichzelf positief te blijven. Ze krijgt steun van haar hoofdredacteur Max Hijmans, die verliefd op haar is. Maar voordat zij een beslissing over hun toekomst nemen, moeten er in Israël enkele kwesties worden afgerond.

De auteur:
Suzanne Vrolijk had niet de intentie om een boek te schrijven nadat ze in 2008 een punt had gezet achter haar journalistieke leven, waarin reisjournalistiek de hoofdrol speelde. De ingeving voor Geschenk voor Daniel kwam opeens en liet haar niet meer los. Ze werkte het idee uit en haar reizen naar Israël, zowel privé als beroepsmatig, vormden een dankbare bron voor de roman.

Geschenk voor Daniel is verkrijgbaar via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Geschenk voor Daniel
Auteur: Suzanne Vrolijk
Genre: roman
Uitgave: paperback, 376 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt BV, eerste druk oktober 2015, tweede druk februari 2016
ISBN: 978 94 61538 04 8
ISBN: 978 94 61539 63 2 (grootletterboek)
NUR: 300


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.