donderdag 15 september 2016

'Door vele vensters', geschreven door Ingrid van der Weegen

Gedichten uit het leven gegrepenDoor vele vensters – Deel 1

In deze gedichtenbundel kwam ik regelmatig een gedicht tegen waarbij ik dacht; 'Zo voel ik het ook. Dit moet ik opschrijven!'
Door vele vensters is inderdaad een bundel met gedichten uit het leven gegrepen, soms heel kort maar daarom niet minder veelzeggend. Er wordt door vele vensters gekeken.
Sommige gedichten zijn heel ontroerend, andere zijn een vaststelling van een emotie die op een prachtige manier verwoord wordt.
In deze gedichtenbundel reis je met de auteur mee door de meest uiteenlopende gemoedstoestanden waarin een mens zich kan bevinden.
De mooie foto's zijn heel toepasselijk bij het gedicht ernaast.
Zeker een toegankelijke bundel door het woordgebruik dat niet voor vraagtekens kan zorgen. Recht door zee en geen poespas; daardoor zijn de gedichten door iedereen te begrijpen.

De auteur:
(foto: Linkedin)

Ingrid van der Weegen (1964) is geboren in Bergen op Zoom. In 2010 nam ze een moedig besluit en zette ze de eerste zin van haar inmiddels goed ontvangen fictie thriller The Scent op papier. Ze schrijft ook gedichten.

Op 11 juli 2014 verscheen haar eerste gedichtenbundel Levensmomenten en sinds 11 juni 2015 staat in opdracht van Rijkswaterstaat haar gedicht Een stil verbond is gesloten tentoongesteld en omlijst door een prachtig kunstwerk, in het Topshuis Oosterscheldekering Zeeland.
Inmiddels hebben vele prominente gasten hun lof uitgesproken na het lezen van haar gedicht aldaar. Ook opent Rijkswaterstaat een promotiefilm met haar gedicht over de Watersnoodramp in 1953.
Directeur Siemco Louwerse Watersnoodmuseum te Ouwerkerk schreef “Het onbeschrijfelijke leed van de Watersnoodramp 1953 is in dit gedicht buitengewoon treffend en respectvol verwoord.”

Een gedicht waar een ieder die nog dagelijks geconfronteerd wordt met de verwerking van deze ramp en het verlies van geliefden steun uit kunnen putten. Net als in het Watersnoodmuseum wordt echter ook vooruit gekeken en de verbinding gelegd met het heden. Het vakmanschap en de creativiteit van het dichten zijn met dit gedicht een troost voor velen.

Door vele vensters koop je via je lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Door vele vensters
Auteur: Ingrid van der Weegen
Genre: poëzie
Uitgave: paperback, 118 pagina's
met illustraties
Uitgever: Uitgeverij De Bron, februari 2016
ISBN: 978 90 82431 82 7
ISBN: 978 90 82431 81 0 (e-book)

9 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.