vrijdag 16 september 2016

Om naar uit te kijken en nog te lezen: 'Falco en de gestolen Stympha's', geschreven door Nienke Pool

Boek 10 uit de BOEK10-reeks

Falco en de gestolen Stympha's

‘Een Stympha, dat is toch een moordvogel met ijzeren klauwen
en een vlijmscherpe snavel waarmee hij je ogen uitkrast?’
‘Ik noem hem vriend,’ antwoordt Falco, ‘hoe zal ik jou noemen?’

Na de Melt Down geldt het recht van de sterkste in Concordia. Het recht van de Alkeiden. Rovend trekken zij door het land en stelen de dierbare Stympha’s van het Vogelvolk. Tijdens zijn zoektocht naar de vogels beleeft Falco spannende avonturen en ontmoet hij nieuwe vrienden. Pas als hij samenwerkt, kan hij de vijand verslaan. En dan merkt hij dat de vijand veel gevaarlijker is dan hij aanvankelijk dacht…

Falco en de gestolen Stympha’s is een YA fantasy verhaal dat losjes is gebaseerd op de mythe van Herakles en zijn gevecht tegen de Stymphalische Moordvogels uit de Moerassen van het Oosten. Falco en de gestolen Stympha’s is een verhaal over vriendschap, moed en het ontdekken van nieuwe werelden.

De auteur:

(foto: aangeleverd door Godijn Publishing)
Nienke Pool is een geboren Drentse. Ze studeert tot tweemaal toe geschiedenis en begint drie jaar geleden met het schrijven van korte verhalen, die in verschillende jaarboeken, verhalenbundels en literaire magazines in België, VS en in Polen te lezen zijn. Haar verhaal over het Oude Egypte, ‘En met de regen kwam de wind’, wordt in 2015 een Vlaams Filmpje en is daarmee op alle basisscholen in Vlaanderen te lezen. Onlangs zet ze haar eindscriptie over de Martelaressen van de Vroegchristelijke kerk om in Fantastisch proza.

Daarnaast verzint ze een fantasywereld rond de Stympha’s; moordzuchtige mythologische vogels die het opnemen tegen de afstammelingen van Heracles. Dit bloeddorstige volkje noemt zichzelf de Alkeiden en blijkt een geduchte tegenstander. Dit YA-boek ziet 22 september het daglicht als een van de boeken van project Boek10!

Kijk ook even op haar leuke website.

Reserveer Falco en de gestolen Stympha's bij uw lokale boekhandel of via:
Godijn Publishing   Reserveer alvast het boek voor 21 september 17.00 uur en ontvang na 22 september een gesigneerd exemplaar door Nienke Pool.
bol.com
Heel Nederland leest

Boekgegevens:
Titel: Falco en de gestolen Stympha's
Auteur: Nienke Pool
Genre: Young Adult
Uitgave: paperback, 412 pagina's
Uitgever: Godijn Publishing - BOEK10, lancering 22 september 2016 bij Verkadefabriek Den Bosch
ISBN: 978 94 92115 18 8


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.